Thelmi en migraine

Geschreven door: Thelmi

Na een vrij heftige migraineaanval in november 2020, waar ik heel erg van geschrokken ben, heb ik een afspraak bij de bedrijfsarts gemaakt. Ik had al langere tijd last van migraine waar ik ook medicatie voor gebruikte. Omdat ik van deze medicatie maar 10 tabletten per maand mag gebruiken en ik bang was dat ik aan deze 10 tabletten per maand op een gegeven moment niet meer genoeg zou hebben, wilde ik mijn verhaal bij de bedrijfsarts doen.

Thelmi raakt Mirgraine kwijt-1-1

Ik was bang dat ik op den duur écht uit zou gaan vallen door een migraineaanval.

De bedrijfsarts heeft op mijn verzoek een dossier aangemaakt en vroeg aan het einde van ons gesprek wat ze voor mij kon betekenen. Ik vertelde haar dat ik wilde dat mijn migraineklachten ergens bekend waren en genoteerd stonden. Zij gaf mij de tip mee “kijk eens op de site van Nederlandslank, misschien is dit wel iets voor jou”. Ze sprak namelijk uit eigen ervaring!

Na veel leeswerk op de website en nagedacht te hebben over de vraag “wil ik dit wel” en ”kan ik dit wel”, ben ik na een gratis consult, begin april 2021 gestart met mijn persoonlijke voedingsplan. Na het even moeten wennen aan het nieuwe voedingspatroon, is er een wereld voor me open gegaan!

Je merkt na de start dat je lijf zich even moet instellen op een ander patroon en andere voedingsmiddelen. Maar na 1,5-2 weken merkte ik al een duidelijk verschil: mijn hoofd voelde heel anders aan en ik ben me steeds beter gaan voelen.

Omdat ik ook medicatie voor hoge bloeddruk slikte en ik mijn bloeddruk 1x per week op advies van Nederlandslank moest controleren, zag ik al snel dat mijn bloeddruk zelfs naar de lage kant toe ging. In overleg met mijn huisarts, die overigens op de hoogte is van mijn voedingsplan en Nederlandslank, is de medicatie voor de bloeddruk gestopt en tevens één medicijn voor een traag werkende schildklier.

Het belangrijkste is dat ik sinds de start met mijn voedingsplan me véél fitter en energieker voel en daarbij komt ook nog eens dat ik een aantal kilo afgevallen ben wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is. Ik ben nu in fase 3 beland van het voedingsplan en ik weet inmiddels wat wel of niet werkt voor mij.

Thelmi

Als ik me iets te veel “slechte” dingen permitteer, kan dit een “raar hoofd”, hoofdpijn of zelfs migraine uitlokken.

Dit is een leerproces waar je sterker van wordt en dit is natuurlijk ook het doel van het voedingsplan: beseffen en kijken wat voeding met je doet. En dat voeding een grote rol speelt in je welzijn, is voor mij nu wel duidelijk geworden.

Het grootste compliment kreeg ik van een collega die na een aantal weken nadat ik gestart was, tegen mij zei dat ik “heel anders uit mijn ogen kijk (vriendelijker, opener)”.

De begeleiding door Pantea is super:

ik kan altijd app-en of mailen en de online consulten zijn goed gepland: in het begin vaker dan later in het plan omdat je leert en ook moet ervaren hoe het gaat.

Als ik, gevraagd of soms ongevraagd, over Nederlandslank begin te vertellen, word ik alleen maar enthousiaster en kost het me moeite om te stoppen. Ik kan het écht iedereen aanraden: investeren in je eigen gezondheid is niet alleen voor nu investeren in jezelf maar ook voor je toekomst!

Er wordt wel eens beter nagedacht over een verbouwing in huis of de aanschaf van een andere auto maar investeren in je eigen gezondheid is in mijn ogen minstens zo belangrijk.