Willy Maes, fibromyalgie en afvallen bij Nederland Slank!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Na 10 jaar tot grote frustratie van alleen maar zwaarder worden,  medische klachten die zo ernstig werden dat ik al ruim een jaar voor 50% in de ziektewet zat, ben ik via een vriendin bij Nederland Slank terecht gekomen. 

Ik heb onder andere fibromyalgie wat mijn leven aardig verpest, doe daar alle ernstige klachten van de overgang bij zoals niet meer dan twee uur per nacht slapen, non stop opvliegers, agressieve buien, depressiviteit etc… al deze klachten maakte mijn leven er niet fijner op.

 

Kortom ik was mijzelf volledig kwijt. In plaats van dat mijn glas half vol was was deze nu altijd half leeg. 
Ik heb specialist na specialist en diëtist na diëtist gezien de afgelopen 10 jaar....die allemaal hun schouders optrokken. Ik at gezond ( dacht ik) : veel groenten weinig tot geen koolhydraten en voldoende proteïnen, geen sausjes en ga zo maar door. Maar de kilo’s bleven groeien. De pijn in mijn hele lichaam werd steeds ernstiger en mijn depressiviteit nam alleen maar toe. 

Willy Maes vierkantEn toen kwam ik eind december 2020 bij Liesbeth van Duijn op het spreekuur terecht. 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik hoopte dat dit het zou zijn maar had er een hard hoofd in. 
8 januari 2021 ben ik gestart met het voedingsplan en inmiddels ben ik 25 kilo kwijt. 
Vanaf dag 3 slaap ik gewoon. Het is ongelofelijk maar voor het eerst in mijn inmiddels 59 jaar slaap ik normaal!! Ik slaap binnen 10 min en wordt pas 's ochtends uit mijzelf uitgerust wakker!!
Geen opvliegers meer! 
Geen agressieve buien meer! Geen depressiviteit meer! 
Ik ben gestopt met alle medicatie tegen opvliegers in week 3. 
De ondragelijke pijn in mijn bovenbenen is minstens met de helft verminderd. Ik kan weer redelijk lopen en normaal op de fiets op en afstappen 

En ja ik heb nog steeds fibromyalgie maar het is nu dragelijk en ik kan er beter mee omgaan.
Ik ben weer een mens bij wie het glas half vol is. 
Het anders eten is niet moeilijk en goed vol te houden. De begeleiding is uitstekend. Er wordt altijd goed met je mee gedacht en indien nodig wordt het voedingsplan direct aangepast. 
Het snelle en goede resultaat op de weegschaal en in gedrag en gevoel zijn optimaal!! 
Ik zeg doen!!! 

 

Willy Maes vierkant