Yvonne en de verbeteringen in de metingen van haar vitale functies

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dag Liesbeth,

 
Ik zou jou nog mijn bevindingen sturen. 
 
Zo’n 10 - 12 jaar geleden kreeg ik last van vermoeidheid en gewichtstoename. In een periode van 10 jaar is er 7x bloedonderzoek gedaan.  
Al die keren had ik een verhoogde CK, LD, Asat,Alat, gamma GT, en bijna altijd een verhoogde ureum , kreatinine.
Ik ben in 2015 bij een internist geweest en die zei dat ik maar 2x per jaar bloed moest laten prikken. Ik zei dat het daarmee niet weg ging.
Zelf heb ik de afgelopen jaren een  diëtiste, mesoloog, acupuncturist en orthomoleculair diëtist bezocht. Alle diëten geprobeerd, ook Isagenix, intermittent fasting, keto etc. etc.
Ik viel wel af, maar kwam ook weer aan. Mijn lever-en nierfuncties bleven ondertussen verhoogd.
 
In juni heb ik via Nederland Slank bloed laten afnemen. Ook nu dezelfde verhoogde waarden voor lever en nieren. Bovendien een verhoogd uraat en TSH ( dus minder werkende schildklier). 
Jij zei dat het best mogelijk was dat mijn lever waarden zouden kunnen normaliseren.  Omdat mijn gewicht na 20 kilo en sinds 5 maanden even niet meer wilde dalen is opnieuw bloed afgenomen op 30-4. En wat schetst mijn verbazing? Alle lever- en nier waarden normaal evenals de TSH.
 
Mijn CK is al jaren hoog maar van 346 in 2014 nu gezakt naar 214. Ik heb geen flauw idee waarom ik die verhoging hou ( spier afbraak?) Een lever waarde ( LD) is nog verhoogd, maar minder dan vorig jaar. Ook de uraat is nog verhoogd maar misschien daalt deze mbv base tabs. 
Kortom: lever, nier en schildklier normaal. Dit dankzij de voedingsvoorschriften van Nederland slank. 
 Yvonne
Niemand maakte zich druk om al deze afwijkende waarden. Toen ik bij mijn vorige huisarts mijn zorgen over mijn gewicht uitsprak, vond hij dat ik dat gewicht maar “ los” moest laten.
Gelukkig vond zijn associé dat niet. Mijn streven is een BMI van 25. Dat zijn nog 13 kilo’s. Nu al super tevreden omdat mijn conditie enorm verbeterd is, maar wat kilootjes extra is beter.
 
Ik ben super blij met de resultaten!
 
Met vriendelijke groet,
Yvonne Zoon
( voormalig klinisch chemisch analist 😉)
 

Yvonne’s Reis naar Gezondheid met Nederland Slank

Inleiding

In de zomer van 2023 begon Yvonne Zoon, een 69-jarige vrouw uit Haarlem, aan een nieuwe fase in haar leven. Met de hulp van Nederland Slank en hun op bloedanalyse gebaseerde voedingsplan, onder begeleiding van Liesbeth en Rachida, begon ze haar reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Hier delen we haar verhaal, de ups en downs, en de opmerkelijke transformaties die ze heeft doorgemaakt.

De Start van de Reis

Yvonne kwam bij Nederland Slank terecht via haar huisarts.

Met een lengte van 178 cm en een gewicht van 113 kg was haar doel om af te vallen en haar stofwisseling te reguleren. Ze had al verschillende methoden geprobeerd, zoals intermittent fasting en orthomoleculaire diëten, maar zonder blijvend succes.

Eerste Weken: De Basis Leggen

Bij de eerste consulten gaf Yvonne aan dat ze vaak moe wakker werd en last had van verschillende gezondheidsklachten, waaronder slechte slaap, hoofdpijn, huiduitslag en hoge bloeddruk. Het programma begon met een grondige evaluatie van haar huidige gezondheidstoestand en voedingsgewoonten. Ze kreeg een op maat gemaakt voedingsplan en begon met supplementen zoals Omega-3, vitamine D3, en magnesium.

Eerste Successen

In de eerste maand verloor Yvonne al 9,5 kg. Ze merkte dat ze lichter bewoog en haar kleding losser zat. Haar energieniveau steeg en ze voelde zich fitter. Dit was een enorme motivatie-boost, en zelfs haar vriend begon de veranderingen op te merken en complimenteerde haar.

Uitdagingen en Doorzetten

Hoewel Yvonne goede resultaten boekte, waren er ook uitdagingen. Ze had periodes waarin ze weinig tot geen gewichtsverlies zag, ondanks dat ze zich strikt aan het plan hield. Dit veroorzaakte soms stress en onzekerheid. Gelukkig stond Rachida altijd klaar met advies en aanpassingen in haar plan.

Blijven Volhouden

Ondanks de ups en downs bleef Yvonne gemotiveerd. Ze hield haar eetdagboek bij en volgde het plan nauwgezet. Haar gezondheid verbeterde aanzienlijk, met inmiddels normale waarden voor kreatinine, ASAT, ALAT en TSH.

Hoewel haar CK en urinezuur hoog bleven, voelde ze zich gezonder en energieker dan ooit.

Het Resultaat

Tegen het einde van haar programma had Yvonne maar liefst 20 kg verloren en een aanzienlijke verbetering in haar conditie bereikt. Ze sliep beter, had minder last van haar gezondheidsklachten en voelde zich fitter. Haar nieuwe routine van fitness, tai chi en wandelen droeg bij aan haar verbeterde gezondheid.

Reflectie en Toekomst

Yvonne’s reis met Nederland Slank is een inspirerend voorbeeld  van de kracht van een persoonlijk afgestemd voedingsplan. Haar verhaal toont aan dat, met de juiste begeleiding en een plan op basis van bloedanalyse, duurzame gezondheid en gewichtsverlies voor heel veel mensen binnen handbereik liggen.

Afsluiting

We zijn trots op Yvonne’s prestaties en haar toewijding aan een gezonder leven. Haar verhaal is een bemoedigende herinnering dat elke stap, hoe klein ook, een verschil kan maken. We hopen dat haar reis anderen inspireert om ook hun gezondheidsdoelen na te streven en hun eigen succesverhaal te creëren.

Yvonne en de verbeteringen in de metingen van haar vitale functies
5:32