Veelgestelde vragen

Hieronder lees je de veelgestelde vragen van Nederland Slank.

Snel en verantwoord afvallen met blijvend resultaat, gaat dat eigenlijk wel samen?


Doordat de stress die voeding in het lichaam veroorzaakt, wordt weggenomen en door een klein beetje glycogeen-uitputting gaat je groeihormoon beter werken. Daardoor kun je vet gebruiken als energiebron. En ook door voldoende eiwitten en het groeihormoon verlies je geen spiermassa. 

Spierverlies en verstoorde neurotransmitters zijn bij crash-dieten de oorzaak van het jo-jo effect.

Daarnaast wordt jouw plan op maat zo berekend dat je voldoende nutriënten binnen krijgt en niet te veel anti-nutriënten. 

Vaak merk je dus al binnen een paar dagen dat je veel fitter bent.


Na mijn bevalling heb ik moeite met weer in shape komen. Kan Nederland Slank me daarbij helpen?

Als je hormonen hun balans moeten terugkrijgen gaat dat sneller als je dit persoonlijke plan volgt waarin we precies voorschrijven hoeveel van wat je nodig hebt om fit te worden.

Als de insuline en cortisol-aanmaak door deze aanpak worden gematigd, merk je dat je geslachtshormonen weer gaan werken zoals het hoort en krijg je ook je oude figuur weer terug.


Sinds ik in de overgang ben, raak ik mijn overtollige kilo’s minder makkelijk kwijt. Is Nederland Slank iets voor mij?

De veranderde hormonale situatie van de overgang kan voor ernstige klachten zorgen. Variërend van slechter slapen tot stemmingsstoornissen. O.a. het oplossen van insuline-resistentie in de eerste dagen van het plan zorgt er vaak voor dat de klachten al heel snel minder worden. Dat je uitgeruster wakker wordt en de kilo's ook verdwijnen. En ook je taille past zich onder invloed van een betere hormoonbalans aan.


Ik wil niet afvallen, maar wil me graag wel gezonder en energieker voelen. Kan Nederland Slank me daar ook bij helpen?

Met het plan op maat van je bloed zie je 80 % van de veelvoorkomende klachten verdwijnen. Je krijgt meer energie, staat uitgeruster op, je huid gaat stralen en je focus wordt beter.

Hoe werkt het bij Nederland Slank met het afslankprogramma?

Aan de hand van een bloedtest, intakegesprek en een inschrijfformulier wordt een persoonlijk voedingsplan speciaal voor jou opgesteld. Dit voedingsplan bestaat o.a. uit de juiste combinaties van voedingsmiddelen en de geschikte hoeveelheden. Dit voedingsprogramma zorgt voor een herstel en evenwicht in de hormoonhuishouding, waarbij je een optimale gezondheid en lichamelijk welzijn bereikt.

Het gebruik van pillen, injecties of shakes komt niet voor bij Nederland Slank. Met Nederland Slank kun je in korte tijd wel enorme resultaten boeken. Je kunt verantwoord 15-20 kilo afvallen en tegelijkertijd hoge risicofactoren voor je gezondheid verminderen. Dat allemaal zonder hongergevoel en zonder jojo-effect.

Waarom werkt het Nederland Slank programma?

Het Nederland Slank Programma is het resultaat van onderzoek door internisten, voedingswetenschappers en orthomoleculair artsen naar de hormonale onbalans binnen het menselijk lichaam.

Wij stellen via een bloedtest vast wat een gezond eetpatroon voor jou is. Daarna maken wij een uniek eetprogramma, gebaseerd op de voedingsbehoefte van jouw lichaam.

Gemiddeld kun je 7 (v) tot 12 (m) kg per maand afvallen. Heb je jouw streefgewicht met behulp van ons afslankprogramma eenmaal bereikt, leren wij jou door onze tips en trucs hoe je blijvend je streefgewicht kunt behouden.

Welk effect heeft het Nederland Slank programma op mijn gezondheid?

Door het volgen van het Nederland Slank programma zal je gezondheid zowel op het fysieke als psychisch vlak toenemen

Je zult ervaren dat diverse klachten verminderen, je krijgt meer energie, bent minder vaak ziek, je bloeddruk stabiliseert en je voelt je veel beter in je vel zitten.

Deze bijkomende effecten worden door onze deelnemers als zeer positief ervaren, waardoor de motivatie om een gezonde levensstijl te blijven volgen enorm groot is.

Wat kan ik van het Nederland Slank programma verwachten?

 • De resultaten van het Nederland Slank programma zijn vanzelfsprekend niet voor iedereen hetzelfde. De volgende effecten worden echter wel door veel deelnemers onderschreven:

 • Snel en blijvend afvallen met behoud van spiermassa, zonder jojo-effect;

 • meer energie en vitaliteit;

 • Beter, dieper en/of langer slapen;

 • Een betere stoelgang;

 • Geregelde spijsvertering en vermindering van spijsverteringsklachten;

 • Diabetes en gerelateerde klachten verminderen

 • Gereguleerde bloedsuikerspiegel;

 • Steun voor het hart- en vaatsysteem;

 • Cholesterol verlaging;

 • Betere vruchtbaarheid en libido;

 • Regulering hormoonhuishouding en menstruatie;

 • Verminderen van overgangsklachten;

 • Verbetering van de huid;

 • Bewust worden van een gezond voedingspatroon;

 • Verbetering van je stemming, stressbestendigheid en concentratie.

 • Daarnaast hebben een aantal deelnemers minder tot geen last van:

 • Eczeem, psoriasis;

 • Gewrichtsproblemen;

 • Vermoeidheidsziekten;

 • Migraine;

 • Aambeien;

 • Menstruatiepijn;

 • Acne, snurken, slaap apneu.

Wat mag ik eten met het Nederland Slank programma?

Afhankelijk van wat er uit je bloedtest komt, krijg je een persoonlijk voedingsplan. Hierin is een maaltijdplanning speciaal voor jou opgesteld, met per maaltijdmoment drie voorstellen. Met deze voedzame, niet koolhydraat-vrije, maaltijden zal je geen honger hebben.

Daarnaast bevat het voedingsplan ook een persoonlijke voedingsmiddelenlijst. Hierin staat per onderdeel (bv. groente, fruit, vlees, etc.) aangegeven welke producten je kan nemen.

Ook staat in dit plan vermeld hoe je na een tijdje nieuwe producten toe kan voegen aan je maaltijden en het voorkomen van het jojo-effect. Tijdens de coachings- gesprekken zul je leren hoe jouw lichaam met eten omgaat en hoe je dit zelf kunt beïnvloeden

Kan ik ook aankomen met het Nederland Slank programma?

Het Nederland Slank programma is gebaseerd op gezonde voeding en kan je ook helpen om in gewicht aan te komen. Je hormonen worden met je voeding zo beïnvloed dat je je streefgewicht op een natuurlijke manier kan bereiken

Kunnen kinderen ook deelnemen aan het Nederland Slank programma?

Samen met de ouders kunnen wij kinderen, vanaf acht jaar, met het Nederland Slank programma helpen om van hun gewichtsproblemen af te komen. Daarnaast is het voor jongere kinderen mogelijk om met wat aanpassingen volgens het plan van hun ouders mee te eten.

Wanneer kan ik deelnemen aan het Nederland Slank programma?

Het Nederland Slank programma is eigenlijk geschikt voor iedereen die bewust en gezond wil eten. Het programma helpt als je last hebt van:

 • Constant verlangen naar eten;

 • Een constante gewichtstoename;

 • Maagzuur, maag- en darmstoornissen;

 • Energietekort en constante vermoeidheid;

 • Een opgeblazen gevoel;

 • Diabetes gerelateerde symptomen;

 • Hoog cholesterolgehalte;

 • Hoge bloeddruk;

 • Stress- en angstgevoelens;

 • Een gevoel dat je altijd moet diëten.

 • Problemen met het immuunsysteem;

 • Gewrichtsklachten;

Twijfel je of het programma geschikt voor je is, neem dan even contact met ons op. Samen zullen wij kijken wat het programma voor jou kan betekenen.

Hoe kan ik deelnemen aan het Nederland Slank programma?

Voor deelname kan je ons altijd een mailtje sturen, bellen of Skypen. Zie hiervoor onze contactgegevens. Daarnaast kan je ons vinden op Facebook en Twitter. Vergeet niet om onze gratis afslanktips E-Book aan te vragen.

Hoe lang duurt het afslankprogramma?

Het Nederland Slank programma is verdeeld in vier fasen. De voorbereidingsfase is de fase waarin jij jouw lichaam voorbereidt voor de strenge fase. De strenge fase is de fase waarin je exact volgens je plan zult gaan eten. In deze fase merk je de meeste veranderingen op. Je kunt net zo lang met deze fase doorgaan tot je je streefgewicht hebt bereikt.

Daarna volgt de minder strenge fase waarin je, volgens bepaalde regels, producten aan je dieet toe mag voegen. In de fase van gewichtsbehoud krijg je tips en begeleiding (indien je dat nodig hebt) om voor de rest van je leven op gewicht te kunnen blijven.

Waar vinden de consulten plaats?

Alle consulten vinden online via Zoom of Skype plaats. Je kunt vanuit je eigen kamer, op je eigen bank en op de tijden die jou goed uitkomen met ons praten.

Hoeveel consulten krijg ik voor mijn geld?

Bij Nederland Slank krijg je van ons minimaal 10 consulten, exclusief het intakegesprek. Het intakegesprek is bij ons gratis.

Wat kost het Nederland Slank programma?

De prijs voor deelname aan het Nederland Slank programma is € 1049,- euro per cliënt. Gelukkig wordt het Nederland Slank programma door veel zorgverzekeraars vergoed. Lees hier meer over op de pagina vergoeding. Wanneer je klaar bent met de behandelingen krijg je van ons een factuur die je naar je verzekering kan sturen om de kosten te declareren.

Waar zijn de kosten van Nederland Slank aan verbonden?

De kosten zitten voor een groot stuk in de kennis die nodig is om dit programma op maat te maken. Van jouw persoonlijke plan maken we een boekje dat je bij de start van het programma ontvangt. Daarnaast krijgt iedere cliënt bij ons minimaal 10 consulten. Het bloedonderzoek is in de prijs inbegrepen.

Kan ik ook achteraf betalen?

Je kunt bij Nederland Slank wel gespreid betalen. Dan ga je een overeenkomst aan voor incasso's. 

De pagina met uitleg vind je hier.

Krijg ik mijn geld terug als het programma bij mij niet werkt?

Bij Nederland slank is succes gegarandeerd. Het programma is bewezen effectief. Behaalt u niet het verwachte resultaat, dan betalen wij het volledige bedrag terug. Natuurlijk zijn daar wel voorwaarden aan verbonden als de adviezen opvolgen die we geven.

Hoe weet ik of de kwaliteit van het Nederland Slank programma goed is?

Lees hiervoor de succesverhalen van de voorgangers op onze website. Je kan ook een kijkje nemen op onze Facebook- en Twitter-pagina. En no cure no pay spreekt eigenlijk ook voor zichzelf.

Waar kan ik bloed prikken?

Je kan gewoon bij jou in de buurt op een  prik-post bloed gaan prikken. Ben je geïnteresseerd in ons programma? Neem dan contact met ons op. Wij zullen het bloedformulier na inschrijving naar je toesturen. Met dit formulier kun je overal in Nederland bloed prikken.

Moet ik een afspraak maken om bloed te prikken?

Nee, dat hoeft niet. Je kan met ons bloedformulier bij een prikpost van de door ons gekozen organisaties binnenlopen en bloedprikken. Wel zijn sommige prik-posten beperkt geopend. Dat kun je via onze linkjes vinden. De uitslag zal naar ons worden gefaxt..Let op, je mag alleen nuchter prikken, d.w.z. 12 uur van te voren niet eten of anders dan water drinken.

Moet ik mijn huisarts op de hoogte brengen als ik aan het Nederland Slank programma deel wil nemen?

Dat mag, maar het hoeft niet. Je gaat gezond eten en dat lijkt niet gauw een bezwaar.

Bij afwijkende bloedwaarden zullen wij jou vragen of je contact wilt opnemen met je huisarts.

Volgens welke methode werkt Nederland Slank precies?