jorieke-nederland-2

Keto-pillen en drankjes

Keto-pillen zijn supplementen die bedoeld zijn om het proces van ketose in het lichaam te stimuleren. Ketose is een staat waarin het lichaam vet gebruikt als brandstof in plaats van koolhydraten.

Gratis consult

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Wat zijn keto-pillen?

Wat zijn de voordelen van keto-pillen

Wat zijn de nadelen van keto-pillen?

Ketopillen kunnen verschillende ingrediënten bevatten

Welke merken zijn er op de markt van keto-pillen?

Wat is het werkingsmechanisme van Keto pillen?

Hoeveel koolhydraten kun je eten om toch in ketose te raken?

Wat gebeurt er als je te weinig koolhydraten eet?

Wat gebeurt er als je te veel ketonen inneemt?

Wat is de oorzaak van keto-griep?

Voorkom je met keto-pillen de keto-griep?

Wat moet je eten als je het keto dieet volgt?

Pijn in gewrichten en andere ontstekingsklachten tijdens een koolhydraatarm dieet

Ean Capsule

Wat zijn keto-pillen?

Keto-pillen zijn supplementen die zijn ontwikkeld om het proces van ketose in het lichaam te stimuleren. Ketose is een staat waarin het lichaam vet gebruikt als brandstof in plaats van koolhydraten. Deze supplementen bevatten vaak ingrediënten zoals B-vitaminen, cafeïne, en MCT-oliën (Medium-Chain Triglyceriden) die beweren het proces van ketose te ondersteunen.

Het is raadzaam om altijd eerst een deskundige te raadplegen voordat u met het gebruik van supplementen begint.

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

 

Wat zijn de voordelen van keto-pillen

Er zijn geen wetenschappelijk bewezen voordelen van het gebruik van keto-pillen. Sommige fabrikanten beweren dat deze supplementen het proces van ketose in het lichaam kunnen stimuleren, waardoor de vetverbranding wordt verhoogd en gewichtsverlies kan worden bereikt. Anderen beweren dat de supplementen energie- en prestatie-niveaus kunnen verhogen. Er is echter weinig wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen ondersteunt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de enige manier om ketose te bereiken is door het volgen van een specifiek dieet, zoals een ketogeen dieet. Het is een dieet waarbij de inname van koolhydraten wordt beperkt tot een zeer laag niveau, terwijl de inname van vetten wordt verhoogd. Dit kan leiden tot gewichtsverlies en verbetering van de bloedsuikerspiegel.

 

Wat zijn de nadelen van keto-pillen?

Er zijn enkele potentiële nadelen van het gebruik van keto-pillen, omdat de meeste van deze supplementen niet zijn getest of goedgekeurd door de FDA. Hier zijn enkele van de potentiële nadelen:

 1. Onbekende ingrediënten: Veel keto-pillen bevatten onbekende ingrediënten die niet zijn getest op veiligheid en efficiëntie.
 2. Bijwerkingen: Sommige gebruikers hebben rapporten van bijwerkingen zoals hoofdpijn, misselijkheid, diarree en vermoeidheid gerapporteerd.
 3. Interactie met medicatie: Sommige van de ingrediënten in keto-pillen kunnen interacties hebben met medicatie die u misschien al gebruikt.
 4. Onnodige kosten: Keto-pillen kunnen een onnodige extra kosten zijn voor mensen die een ketogeen dieet volgen.
 5. Onvoldoende wetenschappelijk bewijs: Er is weinig wetenschappelijk bewijs om de effectiviteit van keto-pillen te ondersteunen, en geen wetenschappelijk bewijs om de veiligheid van deze supplementen te ondersteunen.
    

Ketopillen kunnen verschillende ingrediënten bevatten, zoals:

 • Bèta-hydroxybuterzuur (BHB)
 • Koffie-extract
 • Groene thee-extract
 • Guarana-extract
 • Cafeïne
 • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B12
 • Chromium
 • magnesium

 

Wat doet Bèta-hydroxybuterzuur (BHB) voor ketose

 

Bèta-hydroxybuterzuur (BHB) is een soort keton lichaam die wordt geproduceerd in het lichaam tijdens ketose, een metabolische staat waarbij het lichaam brandstoffen uit vet haalt in plaats van koolhydraten. BHB speelt een belangrijke rol in de levering van energie aan de hersenen en andere organen en helpt bij het bevorderen van ketose. Het kan ook worden gebruikt als supplement om de ketose te ondersteunen en de effecten ervan te versterken.

 

Wat doet Koffie-extract voor afvallen en ketose

Koffie-extract bevat cafeïne, een stimulans die de stofwisseling kan verhogen en de thermogenese (warmte productie in het lichaam) kan bevorderen. Hierdoor kan het bijdragen aan gewichtsverlies.

Bovendien bevat koffie ook chlorogeenzuur, een stof die de opname van koolhydraten uit de voeding kan verminderen. Dit kan helpen bij de ondersteuning van ketose, aangezien een verminderde opname van koolhydraten ertoe kan leiden dat het lichaam meer vet verbrandt om energie te leveren.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat koffie-extract geen wondermiddel is voor gewichtsverlies of ketose. Het moet worden gecombineerd met een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige oefening om het gewenste resultaat te bereiken. Overmatig gebruik van cafeïne kan ook bijwerkingen hebben, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen.

 

Wat doet groene thee extract voor afvalen en ketose?

Groene thee-extract bevat catechines, antioxidanten die worden geloofd om te helpen bij gewichtsverlies en het bevorderen van de stofwisseling. Catechines kunnen de thermogenese verhogen, wat betekent dat ze bijdragen aan het verbranden van calorieën en vet.

Bovendien kan groene thee-extract ook helpen bij het bevorderen van de verzadiging en de eetlust onderdrukken, wat ook bijdraagt aan gewichtsverlies.

Hoewel groene thee-extract mogelijk kan bijdragen aan gewichtsverlies, is het belangrijk om te onthouden dat het geen wondermiddel is. Het moet worden gecombineerd met een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige oefening om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien moeten de aanbevolen doseringen worden gevolgd om bijwerkingen te vermijden.

Inzake ketose is er weinig bewijs dat groene thee-extract direct deze staat bevordert, hoewel het bijdragen aan gewichtsverlies en een verhoogde stofwisseling kan ondersteunen.

 

Groene thee-extract bevat catechines, antioxidanten die worden geloofd om te helpen bij gewichtsverlies en het bevorderen van de stofwisseling. Catechines kunnen de thermogenese verhogen, wat betekent dat ze bijdragen aan het verbranden van calorieën en vet.

Bovendien kan groene thee-extract ook helpen bij het bevorderen van de verzadiging en de eetlust onderdrukken, wat ook bijdraagt aan gewichtsverlies.

Hoewel groene thee-extract mogelijk kan bijdragen aan gewichtsverlies, is het belangrijk om te onthouden dat het geen wondermiddel is. Het moet worden gecombineerd met een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige oefening om het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien moeten de aanbevolen doseringen worden gevolgd om bijwerkingen te vermijden.

Inzake ketose is er weinig bewijs dat groene thee-extract direct deze staat bevordert.

 

Wat doet Guarana-extract voor afvallen en vetverbranding ofwel ketose?

 

Guarana-extract is een natuurlijke bron van cafeïne, een stimulans die de stofwisseling kan verhogen en de thermogenese (warmte productie in het lichaam) kan bevorderen. Hierdoor kan het bijdragen aan gewichtsverlies en vetverbranding.

Bovendien bevat guarana ook theobromine en theofylline, twee stoffen die ook bijdragen aan de verhoging van de stofwisseling en de thermogenese.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat cafeïne en andere stoffen in guarana-extract bijwerkingen kunnen veroorzaken bij overmatig gebruik, zoals hartkloppingen, slaapstoornissen en nervositeit. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen.

Inzake ketose is er weinig bewijs dat guarana-extract direct deze staat bevordert.

 

Hoe helpen Vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B12 om af te vallen of ketose te bereiken?

Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B12 spelen een belangrijke rol in de stofwisseling en kunnen indirect bijdragen aan gewichtsverlies en het bereiken van ketose. Hieronder vindt u een overzicht van hoe deze vitaminen kunnen helpen:

 • Vitamine B1 (thiamine): Helpt bij de omzetting van koolhydraten in energie.

 • Vitamine B2 (riboflavine): Helpt bij de stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten.

 • Vitamine B3 (niacine): Helpt bij de verbranding van vetten en koolhydraten en speelt een belangrijke rol in het behoud van gezonde huid, zenuwen en darmen.

 • Vitamine B5 (pantotheenzuur): Helpt bij de verbranding van voedingsstoffen en speelt een belangrijke rol in de productie van hormonen en rode bloedcellen.

 • Vitamine B6 (pyridoxine): Helpt bij de stofwisseling van eiwitten en vetten en speelt een belangrijke rol bij de regulatie van hormonen.

 • Vitamine B12 (cobalamine): Helpt bij de stofwisseling van vetten en eiwitten en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van rode bloedcellen en het behoud van een gezonde zenuwfunctie.

Hoewel deze vitaminen indirect kunnen bijdragen aan gewichtsverlies, is het belangrijk om te onthouden dat een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige oefening de basis vormen voor een effectief gewichtsverliesprogramma. Bovendien is het belangrijk om voldoende van deze vitaminen via voeding of supplementen binnen te krijgen om te voorkomen dat ze een tekort veroorzaken.

 

Wat doet Chromium voor afvallen of ketose?

Chromium is een sporenelement dat sommige mensen als supplement nemen om gewicht te verliezen en te ondersteunen in het bereiken van ketose. Het werkt door het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

Insuline is een hormoon dat helpt bij de opslag en het gebruik van energie uit koolhydraten. Als iemand insulineresistent is, kan het moeilijker zijn om gewicht te verliezen omdat het lichaam moeite heeft om energie uit voedsel op te slaan en te gebruiken. Chromium kan de insulinegevoeligheid verbeteren, wat kan helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van het vermogen van het lichaam om energie uit voedsel te halen.

Echter, de bewijzen voor de effectiviteit van chromium voor gewichtsverlies zijn gemengd en er is meer onderzoek nodig om de rol van chromium bij gewichtsverlies en ketose te bepalen. Bovendien kunnen hoge doses chromium bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, diarree en verstoringen van de hartritme, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en overleg te hebben met een deskundige.

 

Wat is het nut van magnesium voor afvallen of ketose?

Magnesium speelt een belangrijke rol in verschillende fysiologische processen, waaronder de regulatie van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van energieproductie. Dit maakt het een potentiële hulp bij gewichtsverlies en het bereiken van ketose.

Magnesium is betrokken bij de productie van ATP (adenosine trifosfaat), de primaire bron van energie voor het lichaam. Het mineralen helpt ook bij het verbeteren van insulinegevoeligheid en het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat kan helpen bij het voorkomen van honger en verlangen naar suiker.

Bovendien is magnesium betrokken bij de productie en regulatie van verschillende hormonen, zoals insuline, leptin en ghreline, die allemaal een rol spelen bij gewichtstoename en verbranding.

Echter, hoewel magnesium een potentiële rol speelt in gewichtsverlies en ketose, is het belangrijk om te onthouden dat een gezonde en gebalanceerde voeding en regelmatige oefening de basis vormen voor een effectief gewichtsverliesprogramma. Bovendien kunnen hoge doses magnesium bijwerkingen veroorzaken, zoals diarree en verstoringen van het hartritme, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en overleg te hebben met een deskundige voordat u een supplement neemt.

 

De precieze samenstelling kan echter variëren per product. 

Welke merken zijn er op de markt van keto-pillen?

Er zijn veel merken die keto-pillen aanbieden, waaronder:

 • Perfect Keto
 • KetoSports
 • KetoLogic
 • BioSchwartz
 • NutriFlair
 • KETO BHB
 • KetoSlim
 • Keto-Mojo
 • VITAYOU

Dit is een kleine selectie van de beschikbare merken en er kunnen meer op de markt zijn. Het is altijd aanbevolen om onderzoek te doen naar de producten en de beoordelingen te bekijken voordat u een aankoop doet. Houd ook rekening met de samenstelling en eventuele bijwerkingen. 

 

Keto

 

Wat is het werkingsmechanisme van Keto pillen?

 

Ketopillen werken door de ketogene stofwisseling te ondersteunen. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om vet als brandstof te gebruiken in plaats van koolhydraten. De ingrediënten in de pillen kunnen deze stofwisseling beïnvloeden door:

 • Het aanmaken van ketonen in het lichaam, zoals bèta-hydroxybuterzuur (BHB)
 • Het bevorderen van gewichtsverlies door vetverbranding en het remmen van het hongergevoel
 • Het verhogen van de energie- en uithoudingsvermogen door het verbeteren van de stofwisseling
 • Het verbeteren van de algehele gezondheid door het leveren van vitamines en mineralen

Houd er rekening mee dat ketopillen geen wondermiddelen zijn en dat het nog steeds nodig is om een gezonde levensstijl en dieet aan te houden. 

Zak ik

Hoeveel koolhydraten kun je eten om toch in ketose te raken?

Het exacte aantal koolhydraten dat je moet eten om in ketose te raken, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, fysieke activiteit en stofwisseling. In het algemeen moet de inname van koolhydraten erg laag zijn, meestal minder dan 50 gram per dag, om in ketose te raken.

Een strikt ketogeen dieet beperkt de inname van koolhydraten tot minder dan 5% van de totale calorie-inname, terwijl de inname van vet wordt verhoogd tot ongeveer 70-75%. Hierdoor wordt het lichaam gedwongen om vet te gebruiken als brandstof in plaats van koolhydraten, wat het proces van ketose activeert.

Het is belangrijk om te onthouden dat het uitvoeren van een ketogeen dieet de begeleiding van een deskundige vereist, vooral als u medische aandoeningen of medicijngebruik heeft.

Vraag vandaag nog een gratis consult aan!

 

Wat gebeurt er als je te weinig koolhydraten eet?

Als je te weinig koolhydraten eet, kun je een aantal symptomen ervaren, afhankelijk van de duur en ernst van de koolhydraatbeperking. Hieronder staan enkele mogelijke symptomen:

 1. Vermoeidheid: Koolhydraten zijn de primaire brandstofbron van het lichaam, dus als je te weinig koolhydraten eet, kan dit vermoeidheid en zwakte veroorzaken.

 2. Hoofdpijn: Een verminderde bloedsuikerspiegel en vermoeidheid kunnen hoofdpijn veroorzaken.

 3. Misselijkheid: Een verminderde bloedsuikerspiegel en andere veranderingen in de stofwisseling kunnen misselijkheid veroorzaken.

 4. Constipatie: Een verminderde koolhydraatinname kan bijdragen aan constipatie, omdat vezels, die veelal in koolhydraatrijke producten zitten, nodig zijn om de stoelgang gezond te houden.

 5. Verminderde prestaties: Als gevolg van vermoeidheid en verminderde bloedsuikerspiegel, kunnen fysieke en cognitieve prestaties afnemen.

 6. Hormonale veranderingen: Te weinig koolhydraten eten kan leiden tot veranderingen in hormonale niveaus, waaronder verminderde productie van het hormonale leptine, wat kan bijdragen aan gewichtstoename.

Het is belangrijk om te onthouden dat het eten van een gezonde, uitgebalanceerde voeding, met een gepaste hoeveelheid koolhydraten, essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat u aan een dieet begint.

 

Wat gebeurt er als je te veel ketonen inneemt

 1. Diarree: Het consumeren van te veel ketonen kan de spijsvertering beïnvloeden en diarree veroorzaken.

 2. Dehydratatie: Diarree en een verhoogde uitscheiding van water en elektrolyten door het lichaam kunnen leiden tot dehydratatie.

 3. Verminderde elektrolytenbalans: Het nemen van te veel ketonen kan de balans van elektrolyten in het lichaam verstoren, wat onder andere kan leiden tot hartritmestoornissen.

 4. Spierpijn: Het consumeren van te veel ketonen kan leiden tot spierpijn en vermoeidheid.

 5. Smaakveranderingen: Het nemen van te veel ketonen kan de smaak van voedsel en dranken veranderen, wat onaangename smaken kan veroorzaken.

 6. Ademgeur: Het nemen van te veel ketonen kan een typische geur aan de adem veroorzaken, die soms als fruitig of zoet wordt beschreven.

Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van het nemen van te veel ketonen voor iedereen kunnen verschillen en dat het nemen van supplementen en producten met ketonen altijd de begeleiding van een arts vereist. Het is raadzaam om de aanbevolen dosering te volgen en de richtlijnen van de vervaardiger te volgen. In dit artikel vertellen we iets meer over het ketogeen dieet.

 

Wat is de oorzaak van keto-griep?

 

Keto-griep vergt tijd en aanpassing, en kan leiden tot een afname van elektrolyten en een verandering in de vochtbalans in het lichaam.

Deze veranderingen kunnen leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, spierpijn en beven. Deze symptomen gaan meestal binnen enkele dagen tot een week weg, maar kunnen soms enkele weken aanhouden.

Het is belangrijk om het dieet en de fysieke activiteit geleidelijk aan te veranderen en te luisteren naar het lichaam, om eventuele symptomen te voorkomen. 

 

De bijwerkingen van verkeerd afvallen en een keto dieet kunnen niet onderschat worden!

Voorkom je met keto-pillen de keto-griep?

 

Ketogriep is een aandoening die soms voorkomt bij mensen die een ketogeen dieet volgen. Het kan symptomen vertonen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, spierpijn en beven. Het is niet bekend of ketopillen in staat zijn om de keto-griep te voorkomen.

 
 

Wat moet je eten als je het keto dieet volgt?

 

Als je het keto dieet volgt, moet je eten rijk aan vetten en weinig koolhydraten. Voedingsmiddelen die je kunt eten zijn: vette vis, vlees (rund, varken, kip), eieren, boter en olie, kaas, avocado, noten en zaden, groene groenten, olijven. Vermijd suiker, brood, pasta, rijst, aardappelen, frisdrank, fruit, snoep, bakkerijproducten

 

 Waarom krijgen mensen pijn in gewrichten en andere ontstekingsklachten tijdens een koolhydraatarm dieet?

Arachidonzuur is een omega-6 vetzuur dat van nature voorkomt in veel dierlijke producten en sommige plantaardige oliën. In een ketogeen dieet kan een overmaat aan arachidonzuur de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren verstoren en ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Het is belangrijk om een evenwichtige hoeveelheid van beide soorten vetzuren te consumeren en te kiezen voor dierlijke producten met een lagere concentratie aan arachidonzuur en een hogere concentratie aan omega-3 vetzuren, zoals vette vis.

Blij

Dierlijke vetten (arachidonzuur) hebben een inflammatoire werking. Als gevolg produceert het overactieve immuunsysteem allerlei eiwitten die de werking van insuline kunnen verstoren. De insuline gevoeligheid zal hierdoor afnemen. Arachidonzuur komt vooral voor in rood vlees, kip eieren (eigeel), pinda's, arachideolie, kaas, platvissen en vette vis.

Laaggradige ontsteking met bijbehorende insulineresistentie ligt aan de basis van het metabool syndroom en alle ziektes en klachten die hiermee in verband staan zoals vermoeidheid en overgewicht. Een  flexitarisch dieet kan nuttig zijn om de cirkel van insulineresistentie en chronische inflammatie te doorbreken.

Epigenetisch

Nederland Slank

Tot zover bekend is de enige manier om ketose te bereiken met een speciaal dieet.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van keto-pillen voordelen heeft wordt er door fabrikanten van alles beweerd. Ondanks de vele nadelen en bijwerkingen worden deze pillen door consumenten regelmatig gebruikt. Dit zorgt voor onnodige kosten, weinig resultaat en gezondheidsproblemen.

Wil jij afvallen en wil jij zeker weten dat je het goed doet vraag dan een gratis consult aan.

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

 

Referenties

Hier zijn 5 wetenschappelijke publicaties over de ontstekingen die door arachidonzuur kunnen worden veroorzaakt:

 1. "Arachidonic Acid and Inflammation" van Stephen C.C. SY en Yu Leng LEE uit 2010 in Current Drug Targets.

 2. "Dietary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids and inflammation in healthy adults: a systematic review of randomized controlled trials" van H.S. KAJANDER et al. uit 2014 in The American Journal of Clinical Nutrition.

 3. "Arachidonic Acid, Inflammation, and Atherosclerosis" van J.P. MULHOLLAND en J.L. HARRIS uit 2003 in Current Atherosclerosis Reports.

 4. "Arachidonic Acid Metabolism and Inflammation" van K. GONZÁLEZ-PERALTA et al. uit 2018 in International Journal of Molecular Sciences.

 5. "Arachidonic Acid, Inflammation and Cardiovascular Disease" van S. CHOWDHURY en A. WATTCHOW uit 2018 in Current Cardiology Reviews.

 

Hier zijn 5 wetenschappelijke publicaties over de rol van cafeïne bij afvallen:

 1. "Caffeine as a Weight Loss Supplement" van J.M. HARTMAN et al. uit 2005 in Sports Medicine.

 2. "The effects of green tea catechins with or without caffeine on glycemic control in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials" van K. JIN et al. uit 2016 in European Journal of Clinical Nutrition.

 3. "Caffeine Ingestion Increases the Rate of Fat Oxidation During Exercise" van J.A. LANE et al. uit 2000 in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

 4. "The effect of caffeine supplementation on physical performance: a systematic review" van L.M. MACKENZIE et al. uit 2016 in Journal of the International Society of Sports Nutrition.

 5. "Caffeine supplementation and weight loss in overweight and obese adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials" van Y. LI et al. uit 2016 in Critical Reviews in Food Science and Nutrition.