Gezond aankomen in gewicht op een veilige manier

Er wordt steeds meer aandacht aan gezonde voeding besteed. Veel mensen willen gezond eten om af te vallen. Echter, 2% van de Nederlandse bevolking boven de 20 jaar heeft volgens een POLS-enquête ondergewicht en onder de jongeren is een op de acht kinderen te licht.

Deze groep wil gezond aankomen. Sommigen kunnen eten wat zij willen, maar de kilo’s en zelfs de grammen komen er niet bij. Wil jij gezond aankomen op veilige en gezonde manier? Neem dan contact op voor een gratis consult!

Gewichtsproblemen

Normaal gesproken weet het lichaam wanneer het tijd is om te eten en geeft het signalen aan de hersenen. Dan weten we dat we honger hebben en gaan wij eten. Wanneer het lichaam in de war is krijgen we teveel of te weinig signalen. Dan eten wij meer of minder dan normaal.

Als gevolg hiervan komen wij te veel aan of vallen wij onnodig af. Er zijn ook situaties waarin de metabolisme te weinig werkt of juist te actief is. Ook in deze gevallen is het lichaam uit balans en krijgen wij o.a. met gewichtsproblemen te maken.

Oorzaak onbalans vinden

Om de balans terug te vinden is het noodzakelijk om de oorzaak van onbalans terug te vinden. Waarom valt iemand af? Is het door te weinig eten? Door stress? En hoe ga je om met disbalans? Op welke wijze voel je de tekorten aan op een gezonde manier?

Gezond aankomen in gewicht op een verantwoorde manier

Het is verstandig om in alle gevallen verantwoord aan te komen. In gewicht aankomen wordt niet opgelost door te vet en te veel eten. Het is belangrijk om volwaardig te eten, om mogelijke tekorten aan te vullen en om niet in lichaamsvet aan te komen maar juist spieren op te bouwen. Door het opbouwen van spieren ben je op lange termijn sterker en fitter en neemt je gewicht op een gezonde manier toe.

In gewicht aankomen met het Nederland Slank programma

Het Nederland Slank programma helpt mensen niet alleen met afvallen, maar ook met gezond aankomen in gewicht. Met dit programma optimaliseer je je stofwisseling.

Je zorgt voor aanmaak van voldoende groeihormoon en geslachtshormonen. Daarna neemt je lichaam de rest over. Je bouwt meer spieren op en komt gezonde kilo’s aan. De vruchtbaarheid verbetert hierdoor ook vaak.

Je voelt je vrolijker en energieker; een totale verbetering van je gezondheid en vitaliteit. Wil je hier meer informatie over, twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.
Gewicht aankomen tips

Hieronder vind je alvast een paar goede in gewicht aankomen tips om mee te starten met het gezond aankomen;

1. Weet wat je eet
Het is goed om te realiseren wat je wel en niet eet. Maak een driedaags-eetdagboekje voor jezelf en houd bij wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt. Zo weet je in ieder geval of je een optimaal voedingspatroon hebt.

2. Eet gezond: volwaardig, maar niet te veel
De meeste mensen met ondergewicht denken dat zij veel moeten eten om aan te komen. Dit is echter niet waar. Wanneer het metabolisme niet goed werkt heeft het (bijna) geen zin om zoveel te eten. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat vetrijk en koolhydraatrijk, maar zelfs ook teveel eten van eiwitten niet goed is en kan op den duur andere klachten met zich meebrengen. Alles met mate! Probeer in ieder geval lekker en zo natuurlijk mogelijk te eten.

3. Eet regelmatig
Wil je in gewicht aankomen zul je drie keer per dag volwaardig moeten eten, waardoor je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarnaast heb je geen last van overmatig insulineproductie en andere verstoringen van verschillende processen in het lichaam.

4. Vermijdt stress, neem voldoende rust en ontspanning
Sommige mensen gaan door stress meer eten en komen aan, maar vele anderen hebben een verminderde eetlust en gaan ook minder goed slapen. Het lichaam raakt uit balans en verliest (spier)massa. Probeer voor zover mogelijk stress te vermijden. Sinds dat niet altijd te doen valt, is ontspanning nemen na een stressperiode ook een goede oplossing. De Nederland Slank manier zorgt er ook voor dat je stress-bestendiger wordt.

5. Gebruik sporten in je voordeel
Sporten is niet alleen om af te vallen, maar is ook goed voor de gezondheid en zeker ook om aan te komen. Zorg ervoor dat je de juiste bewegingen doet. Op je sportschool kunnen zij jou helpen om spieren op te bouwen. Hierdoor ben je gezonder, voel je je fitter en kom je sneller in gewicht aan. Spierweefsel is namelijk zwaarder dan vetweefsel.

6. Gebruik supplementen naast gezonde voeding
Omdat stress (van buitenaf en van binnenuit, op het werk, door verkeerd eten en emotioneel) voor vitamines- en mineralenuitputting zorgt en doordat de behoefte bij ondergewicht hoger is om tekorten aan te vullen is het raadzaam om altijd als basis van een gezond leefstijl en naast gezonde voeding een (juiste) multi-vitamine, vitamine D, vitamine C en omega 3 te nemen.

7. Heb geduld
Gezond aankomen in gewicht is nou eenmaal moeilijk. Bij Nederland Slank is het in een maand mogelijk om 7-12 kg af te vallen, maar aankomen heeft even wat meer tijd en geduld nodig. Gelukkig is het niet onmogelijk. Op het moment dat alles goed verloopt, komen de kilo’s er ook echt wel bij.

Op deze manier vergroot je de kans op het bereiken van aankomen op een veilige en gezonde manier. Houd deze gewicht aankomen tips goed in je hoofd wanneer je van plan bent om te starten met gezond aankomen!