bannerimage

Ik ben begonnen en ik ga 10 kg afvallen!

Geschreven door: Jesse Jager
07 augustus 2018

Geïnspireerd door twee collega’s die het programma succesvol en met blijvend resultaat gevolgd hebben, besloot ik eens met Nederland Slank te bellen. Er hoeft bij mij ‘maar’ 10 kilo af (voornamelijk rond buik, heupen en bovenbenen), maar toch, met een maatje minder voel ik me beter en staan m’n kleren beter.  

Aan de slag! 10 kilo afvallen

Reden genoeg om me uiteindelijk aan te melden.Volg Jesse's verhaal en lees hoe zij 10 kg gaat afvallen met Nederland Slank!

Na de aanmelding, het bloedprikken en de ontvangst van het persoonlijke voedingsplan heb ik even gewacht omdat ik weloverwogen een startmoment wilde kiezen. Dat werd dit weekend. Vorige week tijdens het eerste telefonische consult met Rachida heeft zij tijdens het doornemen van het voedingsplan eigenlijk alle vragen die ik nog had al beantwoord. Heel prettig! Maar ja, toen moest ik dus wel echt beginnen en dat met deze tropische temperaturen ….

Het begin was zwaar..

Zaterdagochtend stond ik op met knallende hoofdpijn, geen goed begin dus. Van een collega had ik de tip gekregen om het bitterzout in een klein beetje water op te lossen en er daarna een grote hoeveelheid water erachter aan te drinken. Een bruikbare tip want het bitterzout is echt smerig en op deze manier heb je er maar even ‘last’ van. Nogmaals de eerste dag viel me zwaar en had ik een constant een zeurderig hongergevoel, maar de tweede dag ging 100% beter:

De weegschaal wijst aan dat ik afgevallen ben

Ik had goed geslapen, geen hoofdpijn meer, heb superveel water gedronken en merkte dat de rijst best goed vult. Het hongergevoel viel reuze mee, ik was echt verbaasd! Wel heb ik vitaminen/mineralen genomen die ik normaal ook al neem: een multivitamine, B12, magnesium. Ik hoopte hiermee mijn energieniveau enigszins op peil te houden, misschien geklets, maar slechter ben ik er niet van geworden.

Ik had er best tegenop gekeken, deze twee voorbereidingsdagen, maar het is me erg mee gevallen. Ik ben klaar voor de echte challenge: de 14-daagse ‘strenge fase’. Kom maar op!

Jesse Jager

Geschreven door: Jesse Jager