bannerimage

11 tips voor de feestdagen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

11 tips voor de feestdagen

Om de momenten van zondigen zo veel mogelijk te beperken of te compenseren.

  1. Drink vòòr elke maaltijd een groot glas water. Zo heb je al een vulling in je maag en voorkom je dat je te veel eet.
  2. Ga je uit eten? Neem dan een gezonde, vullende snack een half uur voor je aan de borrel begint. Zoals wat (ongebrande)amandelen, kaas of een gekookt eitje. Zo zorg je dat de alcohol niet zo hard aankomt en je bloedsuiker op een normaler niveau blijft.
  3. Ga regelmatig lekker naar buiten. Zo wordt je niet duf van het binnen zitten en verbrandt je wat extra calorieën door het lopen en door de koude temperaturen.
  4. Zorg dat je niet te dicht bij het eten zit. Wanneer je er gemakkelijk bij kan ben je sneller geneigd om ongemerkt wat meer te eten. Zorg bijvoorbeeld dat je op moet staan om iets te eten te pakken.
  5. Zorg dat je de BOB bent op elk feestje. Zo heb je een goede reden om geen alcohol te drinken.
  6. Neem bij elk glas alcohol twee glazen water. Zo krijg je geen dorst en ga je niet sneller drinken.
  7. Wanneer je een nieuw glaasje aangeboden krijgt, sla dit af, of zet je oude weg. Maar ga niet je oude drankje snel achterover ‘gieten’ voor je aan een nieuwe begint.
  8. Bedenk voor jezelf wat je plannen zijn en maak afspraken met jezelf. Heb je ‘s avonds een diner en wil je een lekker toetje? Neem dan die ochtend een licht ontbijt met een geklutst eitje en wat groente of een bakje soja yoghurt.
  9. Geef aan je gezelschap door dat je op je lijn let. Mensen zullen je steunen en kunnen rekening met je houden tijdens de maaltijd. Als mensen weten dat je afvalt zullen ze je sneller complimenteren als ze het aan je zien. Dit werkt versterkend op het afvallen.
  10. Kook je zelf? Vis, kip, salade en fruit zijn erg gezond. Je kan hiermee heerlijke en gezonde gerechten bereiden, wees wel zuinig met sausjes.

 

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn