bannerimage

17,3 kg afgevallen in 5 weken*

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

harry-17-8

 

Het is zondagochtend. Ik ben nu 5 weken onderweg. Ik kan alleen maar zeggen dat het heel goed gaat. Ik ben nu 17,3 kg afgevallen.* Van de 137,4 naar de 120,1 vanochtend. Ik heb gisteren de hele dag gewerkt aan een schuurtje in de tuin. Er moest een nieuw dak op. Vanochtend was ik weer 600 gram afgevallen. Het gaat hard. Soms denk ik wel dat het te hard gaat. Ik voel me er geweldig onder. Ik kan 's avonds niet slapen vanwege de hoeveelheid energie die ik voel. Mijn zoon heeft me gisteren geholpen en om 22 uur zijn we gestopt. Hij nam een glas wijn, samen met Annemieke, en at daarbij een Drentse droge worst; in mijn ogen een lekkernij. Toen had ik de neiging om mezelf te belonen voor het harde werk van deze zaterdag en ook een glas wijn en worst te nemen. Was best wel lastig om die twee te zien genieten van die lekkernijen. Maar de Spa rood stond weer eens te sprankelen voor mij. Als je dan in bed ligt en je hebt de verleiding weerstaan; dat is een kik voor mij. Zo overwin ik telkens weer die "snoep-ik" en die krijgt steeds minder plek in mijn leven.

Woensdag heb ik een workshop geleid op de Hogeschool Zuyd en als blijk van waardering kregen we een 4 gangen diner op de Hotelschool in Maastricht. Een mooie ambiance. Ik had me voorgenomen om die dag te zondigen. Ik heb geen brood genomen, geen wijn en geen dessert. Zeker het was lekker! Spijt heb ik ook niet maar het was toch niet zo geweldig als ik verwacht had. En ik was de volgende dag toch nog 200 gram afgevallen.

Eigenlijk ervaar ik alleen maar voordelen. Ik heb meer energie, zie er gezonder uit (zegt men), het bewegen gaat makkelijker. De laatste tijd ervaar ik meer smaak.

Alleen maar positief? Ja eigenlijk wel. Dat wil niet zeggen dat ik soms het wel moeilijk vindt. Maar wat ik merk is dat ik er zelf ook positief in mag staan. Eerst dacht ik dat het gevecht ging worden. Ik merkte dat ik baal van mijn lijf. Maar dat is wat het is en de wijze waarop ik er mee omga bepaal ik zelf. En ik ben trots op mezelf; niet dat ik 137,4 ben gaan wegen; wel dat ik mezelf nu serieus neem en respecteer. Want daar zijn we mee bezig in dit programma; respect krijgen voor jezelf; zien dat je ook een mooi mens kunt zijn. Ik merk dat ik af en toe best wat liever voor me zelf mag zijn. Dat doe ik niet door toe te geven aan allerlei vermeende voordelen van veel eten. Nee dat doe ik omdat ik mezelf de voordelen wil geven van een lichaam dat mij helpt een mooi leven te hebben. En... no pain... no gain. Ik ben het waard.

Fijne zondag allen!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn