bannerimage

17,3 kg afgevallen in 5 weken*

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

bannerimage

17,3 kg afgevallen in 5 weken*

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

harry-17-8

 

Het is zondagochtend. Ik ben nu 5 weken onderweg. Ik kan alleen maar zeggen dat het heel goed gaat. Ik ben nu 17,3 kg afgevallen.* Van de 137,4 naar de 120,1 vanochtend. Ik heb gisteren de hele dag gewerkt aan een schuurtje in de tuin. Er moest een nieuw dak op. Vanochtend was ik weer 600 gram afgevallen. Het gaat hard. Soms denk ik wel dat het te hard gaat. Ik voel me er geweldig onder. Ik kan 's avonds niet slapen vanwege de hoeveelheid energie die ik voel. Mijn zoon heeft me gisteren geholpen en om 22 uur zijn we gestopt. Hij nam een glas wijn, samen met Annemieke, en at daarbij een Drentse droge worst; in mijn ogen een lekkernij. Toen had ik de neiging om mezelf te belonen voor het harde werk van deze zaterdag en ook een glas wijn en worst te nemen. Was best wel lastig om die twee te zien genieten van die lekkernijen. Maar de Spa rood stond weer eens te sprankelen voor mij. Als je dan in bed ligt en je hebt de verleiding weerstaan; dat is een kik voor mij. Zo overwin ik telkens weer die "snoep-ik" en die krijgt steeds minder plek in mijn leven.

Woensdag heb ik een workshop geleid op de Hogeschool Zuyd en als blijk van waardering kregen we een 4 gangen diner op de Hotelschool in Maastricht. Een mooie ambiance. Ik had me voorgenomen om die dag te zondigen. Ik heb geen brood genomen, geen wijn en geen dessert. Zeker het was lekker! Spijt heb ik ook niet maar het was toch niet zo geweldig als ik verwacht had. En ik was de volgende dag toch nog 200 gram afgevallen.

Eigenlijk ervaar ik alleen maar voordelen. Ik heb meer energie, zie er gezonder uit (zegt men), het bewegen gaat makkelijker. De laatste tijd ervaar ik meer smaak.

Alleen maar positief? Ja eigenlijk wel. Dat wil niet zeggen dat ik soms het wel moeilijk vindt. Maar wat ik merk is dat ik er zelf ook positief in mag staan. Eerst dacht ik dat het gevecht ging worden. Ik merkte dat ik baal van mijn lijf. Maar dat is wat het is en de wijze waarop ik er mee omga bepaal ik zelf. En ik ben trots op mezelf; niet dat ik 137,4 ben gaan wegen; wel dat ik mezelf nu serieus neem en respecteer. Want daar zijn we mee bezig in dit programma; respect krijgen voor jezelf; zien dat je ook een mooi mens kunt zijn. Ik merk dat ik af en toe best wat liever voor me zelf mag zijn. Dat doe ik niet door toe te geven aan allerlei vermeende voordelen van veel eten. Nee dat doe ik omdat ik mezelf de voordelen wil geven van een lichaam dat mij helpt een mooi leven te hebben. En... no pain... no gain. Ik ben het waard.

Fijne zondag allen!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.