Nederland-Slank-Mar-18-2024-10-29-25-1992-AM

Zo eindelijk, de eerste week 3 kg eraf door NIET te sporten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

Zo eindelijk, de eerste week 3 kg eraf!

Het klinkt misschien raar voor andere mensen die ook het programma van Nederland Slank volgen. Die denken vast ‘’Oh dat is er toch zo af?’’ Maar nee bij mij helaas niet.

Nu eindelijk wel!

Ik volgde het programma al een tijdje, maar het ging allemaal niet zo snel bij mij. Ene week 1 kg, andere week  500 gram en af en toe ook helemaal niks!  Ik werd er helemaal gek van. Ik voelde me er ook niet goed bij. Ik had last van duizeligheid en ik had vaak laat in de avond nog honger.

Het advies was (eigenlijk van begin af aan al....): stop de eerste twee weken met sporten. Maar omdat ik wedstrijdsport(korfbal) speel en me juist goed voel door het sporten, wilde ik dit niet doen. Stiekem geloofde ik er niet in. Ik heb altijd gedacht dat de combinatie gezond eten en sporten juist perfect is. Dus ik bleef gewoon doorgaan met de intensieve trainingen.........

Vorige week was ik het zo zat (omdat ik bijna niet afviel), dat ik toch maar besloten heb om 2 weken mijn trainingen en wedstijden af te zeggen  en rust te houden.  Hoe moeilijk ik het ook vond, op advies van mijn begeleider heb ik het toch maar gedaan.

Als je tijdens de strenge fase van het programma gaat sporten, blijft je lichaam in de koolhydraat-verbranding in plaats van in de vetverbranding.. Hierdoor kun je dus inderdaad last krijgen van duizeligheid, aangezien een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig is voor een paar essentiële functies, waaronder die van de hersenen. Omdat het lichaam op die manier koolhydraten blijft gebruiken voor zijn energievoorziening, raak je ook minder vet kwijt.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me wel beetje lui en moe voel door het niet sporten, en dat voelt niet heel fijn. Maar toch wil ik het even volhouden, want ik ben nu al  erg benieuwd naar de resultaten van volgende week. Er wordt ook gezegd dat je zelfs beter gaat presteren dan voorheen, en wie wil dat nou niet?! Dus nog iets waar ik erg benieuwd naar ben.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn