bannerimage

Zo eindelijk, de eerste week 3 kg eraf door NIET te sporten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

bannerimage

Zo eindelijk, de eerste week 3 kg eraf door NIET te sporten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Zo eindelijk, de eerste week 3 kg eraf!

Het klinkt misschien raar voor andere mensen die ook het programma van Nederland Slank volgen. Die denken vast ‘’Oh dat is er toch zo af?’’ Maar nee bij mij helaas niet.

Nu eindelijk wel!

Ik volgde het programma al een tijdje, maar het ging allemaal niet zo snel bij mij. Ene week 1 kg, andere week  500 gram en af en toe ook helemaal niks!  Ik werd er helemaal gek van. Ik voelde me er ook niet goed bij. Ik had last van duizeligheid en ik had vaak laat in de avond nog honger.

Het advies was (eigenlijk van begin af aan al....): stop de eerste twee weken met sporten. Maar omdat ik wedstrijdsport(korfbal) speel en me juist goed voel door het sporten, wilde ik dit niet doen. Stiekem geloofde ik er niet in. Ik heb altijd gedacht dat de combinatie gezond eten en sporten juist perfect is. Dus ik bleef gewoon doorgaan met de intensieve trainingen.........

Vorige week was ik het zo zat (omdat ik bijna niet afviel), dat ik toch maar besloten heb om 2 weken mijn trainingen en wedstijden af te zeggen  en rust te houden.  Hoe moeilijk ik het ook vond, op advies van mijn begeleider heb ik het toch maar gedaan.

Als je tijdens de strenge fase van het programma gaat sporten, blijft je lichaam in de koolhydraat-verbranding in plaats van in de vetverbranding.. Hierdoor kun je dus inderdaad last krijgen van duizeligheid, aangezien een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig is voor een paar essentiële functies, waaronder die van de hersenen. Omdat het lichaam op die manier koolhydraten blijft gebruiken voor zijn energievoorziening, raak je ook minder vet kwijt.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me wel beetje lui en moe voel door het niet sporten, en dat voelt niet heel fijn. Maar toch wil ik het even volhouden, want ik ben nu al  erg benieuwd naar de resultaten van volgende week. Er wordt ook gezegd dat je zelfs beter gaat presteren dan voorheen, en wie wil dat nou niet?! Dus nog iets waar ik erg benieuwd naar ben.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.