bannerimage

Afvallen met groentes

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 november 2013

bannerimage

Afvallen met groentes

Geschreven door: Rachida Lachhab

Afvallen met groentes

In Amerika hebben ze ontdekt dat sommige voedingsmiddelen meer calorieën en vet verbranden dan dat ze leveren. Wanneer een groot deel van je dagelijkse voeding uit deze voedingsmiddelen bestaat, dan zal je afvallen. Afvallen met groentes? Start bijvoorbeeld met linzen!

Linzen, gezonder dan je denkt

Hoe kan dit? Wanneer je bijvoorbeeld linzen eet, verband je al zo veel energie aan het kauwen en vertering, dat er nog maar weinig energie overblijft uit het product om op de slaan.

De volgende groenten verbranden extra vet en drijven vocht af: broccoli, rode paprika, bladselderij, bloemkool, prei, ui en knoflook. Het duurt driemaal langer om linzen te verteren dan andere koolhydraten. Hierdoor heb je voor langere tijd een vol gevoel. Linzen bevatten daarnaast eiwitten, veel vitamine B en vezels.

Hieronder vind u een gezond recept wat meerdere van bovenstaande ingrediënten bevat. Eet smakelijk!

Gezonde linzensalade

Portion cups and spoons of healthy ingredients on wooden table

Ingrediënten*

  • 1 portie linzen uit blik
  • halve tomaat
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel verse koriander

Bereiding

Giet de linzen af en laat ze even uitlekken. Snij ondertussen de halve tomaat, de bleekselderij en de rode paprika in mooie stukjes. Meng alle ingrediënten in een schaal en voeg een eetlepel olijfolie en een scheutje azijn toe.

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.