Nederland-Slank-Mar-27-2024-05-28-29-9720-AM

Afvallen was nog nooit zo gemakkelijk!

Geschreven door: Jesse Jager
08 september 2020

Afvallen was nog nooit zo gemakkelijk met het programma van Nederland Slank!

Met Nederland Slank in nog geen vier weken de helft van mijn afvaldoel al gehaald!

Ik kan het zelf amper geloven, maar het is echt waar. Kudos to Nederland Slank! Ik ben al 5 kg van de 10 kg kwijt. Met nog een paar weken te gaan voor mijn vakantie, kom ik misschien wel heel dicht in de buurt van mijn streefgewicht. Ik ga ervoor in ieder geval.

Of ik het tijdens mijn aanstaande vakantie vast weet te houden wordt een ander verhaal. Ik zal tijdens mijn eerstvolgende consult met mijn coach Rachida overleggen. Zij kan me vast tips en tricks geven om niet al te erg terug te vallen. Ze heeft me ook erg geholpen met een oplossing voor mijn moeizame stoelgang. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat mijn stoelgang nooit echt soepel verliep. Het voornaamste probleem was de frequentie van mijn wc-bezoek: soms maar een keer per 4 à 5 dagen. Dan heb ik het gevoel dat ik een basketbal had ingeslikt. Niet fijn. Naar de wc gaan wordt dan ook al snel een obsessie, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Ik heb dit met Rachida besproken en zij heeft voorgesteld om probiotica te gaan gebruiken (in plaats van het gebroken lijnzaad dat ik eerder voor dit doel gebruikte). Dit spul werkt prima want ik heb nu min of meer een regelmatige stoelgang.

Mijn figuur is aan het verbeteren

Er was ook frustratie deze week omdat ik een aantal dagen op hetzelfde gewicht bleef hangen terwijl ik hoopte elke dag afname van m’n gewicht op de weegschaal te zien. Maar dit moet je natuurlijk loslaten. En nu weet ik ook: het komt goed. En dat zie ik ook. Mijn figuur is aan het verbeteren en mijn kleding zit al een stuk losser. En wat ook heel motiverend werkt: anderen zien het ook. Daarnaast vind ik mijn huid verbeterd is en heb ik nauwelijks meer kramp in mijn benen. Mijn hele fysiek profiteert dus mee. Nu lekker doorgaan!

 

Jesse Jager

Geschreven door: Jesse Jager