bannerimage

Amy's Blog: Eerste doel bereikt, 10 kg eraf!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

Ik zit inmiddels alweer in week 8 van mijn afslank periode bij Nederland Slank en ik ga nu richting week 9. Tot nu toe gaat het allemaal heel erg goed en ben ik nog steeds erg gemotiveerd en ben ik er zeker van dat ik mijn doel ga behalen.

Vanmorgen heb ik mezelf gewogen. Ik ben inmiddels 10,6 kg afgevallen. Mijn eerste doel heb ik bereikt. 10 kg eraf! Mijn volgende doel is nog 7 kg eraf. Dan heb ik mijn “streefgewicht” behaald.

Voor mijn gevoel gaat de tijd erg snel en vliegen de weken voorbij zonder enkele moeite. Ik heb tot nu toe echt nog geen enkel moment gehad dat ik dacht, ik wil een lekker stukje kaas of een stukje chocola. En ik zie het mezelf eigenlijk ook niet heel snel meer zomaar nemen.

Ik kan niet wachten tot de zomer begint, dat we weer lekker naar het strand kunnen of naar de Kralingse Plas in Rotterdam. Ik heb redelijk stevige bovenbenen. Altijd wel gehad en ik voel me elke zomer wel weer onzeker over mijn bovenbenen. Wel heb ik me met de jaren erover heen gezet en doe ik in de zomer wel sinds een aantal jaar gewoon een kort broekje aan. Ook al hebben veel mensen er een mening over en zie je de ogen vaak naar de benen gaan. Mijn goal is om deze zomer helemaal niet meer onzeker hierover te hoeven zijn.

Ik zit erg goed in mijn vel, ik ben productief en ik slaap goed. Ik werd normaal gesproken vaak wakker zo’n 1 a 2 keer per nacht, omdat ik naar het toilet moest midden in de nacht. Ik heb het idee dat ik nu zo diep slaap, dat ik niet meer wakker word en de drang niet heb om naar het toilet te moeten. Wel ga ik nog altijd laat naar bed, maar dat zal ook niet zo snel veranderen.

Mijn huid is op dit moment wel weer minder goed. Ik denk alleen dat dit niets te maken heeft met de voeding die ik eet. Ik heb namelijk de afgelopen weken een erg goede huid gehad, tot dat ik een bodylotion ging gebruiken en onder de zonnebank ging. Misschien is het een van de twee? Ik ben in ieder geval weer gestopt met de bodylotion om te kijken of het minder wordt.

Ik vind het ook erg leuk om te koken en kruiden maakt al het eten zo veel lekkerder! Ook zie ik vaak in de “Nederland Slank Deelnemersgroep” allemaal verschillende ideeën, die ik dan probeer na te maken op mijn eigen manier met de producten die in mijn persoonlijke voedingsplan staan.

Hieronder een paar fotootjes van mijn eten van afgelopen week:

Afbeelding 1: Ik heb ook voor het eerst kikkererwten-wraps gemaakt met kikkererwtenmeel(gehaald bij de Toko). Dit idee komt van de deelnemersgroep. Ik vind kikkererwten sowieso erg lekker, maar kikkererwten-wraps vind ik echt nog véél lekkerder! Door de kikkererwtenmeel doe ik een klein beetje rozemarijn. Dit met sla, een paar olijfjes en wat komkommer erop en dan met een zelf verzonnen guacamole op mijn Nederland Slank manier. Ik vind het net een echte wrap! En als toetje een appeltje met kaneel.BLOG-4-eten-2-300x296

Afbeelding 2: Ik heb de bloemkoolrijst en courgette spaghetti uit gevonden. (Mijn oma appte mij hier over, dat ze het in een foldertje van de Albert Heijn zag staan en dat het haar wat leek voor mij). Ik ben het gelijk gaan uitproberen. Ik vind het ideaal en lekker! 100% groente. Hier heb ik als avondeten bloemkoolrijst met kerriepoeder met daardoorheen een klein stukje tomaat, klein stukje avocado en wat feta. En een cracker met feta. (oh en een beetje bieslook, als decoratie maar ook omdat het gewoon lekker is ;-))BLOG-4-eten-3-300x277

Afbeelding 3: Hier zie je gebakken andijvie en tofu en daardoor heen een beetje sojasaus. En meloen! Dit is een heel simpel gerecht en heb je zo gemaakt.

Ik ben laatst ook een keer met mijn moeders verjaardag uiteten geweest bij Hotel New York. Ik weet dat ze daar veel vis hebben. Dus heb ik mijn lunch en avond eten zo gepland dat ik een lekker stukje zalm kon nemen. Hierbij heb ik alleen de groentes genomen die in mijn plan staan.

Iedereen nam een lekker toetje na het hoofdgerecht en ik was mijn appel vergeten, stom van me. Ik heb aan de bediening gevraagd of zij een appel voor mij hadden. 5 minuten later kwamen ze aan met een appeltje. Top!BLOG-4-eten-4-243x300

 

 

Dit was weer een kleine update van mij. Tot volgende keer.

 

Groetjes Amy

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn