bannerimage

Nederland Slank & Anouk – Ervaringen week 2, dag 14

Geschreven door: Anouk Bolhaar
19 september 2019

Ik moet het eerlijk bekennen, ik had verwacht dat dit dieet me veel gemakkelijker af zou gaan. Maar dat is niet zo en dat valt me stiekem best wel tegen. Ook de start van deze tweede week valt me zwaar. Gelukkig gaat het beter naarmate de week vordert.

Omdat ik al voorafgaand aan het dieet eigenlijk al gewend was aan drie hoofdmaaltijden per dag, met over het algemeen geen tussendoortjes, had ik niet verwacht dat dit nu een probleem zou vormen. Maar ik merk dat de maaltijden net te klein voor mij zijn waardoor ik continu te weinig energie heb en telkens zwart voor mijn ogen word wanneer ik dingen te snel wil. Een kwestie van accepteren en de lat iets minder hoog leggen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de maaltijden in fase drie te kunnen vergoten.

Wel lukt het me deze week een stuk beter om creatief te zijn in de maaltijden. Daardoor kan ik veel meer genieten van het dieet en komt er opeens ook oprechte interesse in hetgeen wat ik eet van mijn vriend en mijn kindjes. Dat is leuk! Dat opent deuren om de maaltijden te combineren waardoor het weer iets gezelliger (voor mij dan) wordt aan tafel.

Gelukkig kom ik in de loop van deze week ook weer meer in balans, daardoor voelt het dieet minder als een opgave. Ook zit mijn kleding een stuk lekkerder. Zoals ik al aangaf bij de start van het dieet, is het voor mij geen hoofddoel om gewicht te verliezen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet vervelend vind dat er 3,2 kg af is. Mijn broeken zitten net allemaal iets lekkerder, wat heel fijn is!

Wel had ik gehoopt dat mijn eczeem na twee weken veel rustiger zou zijn geworden. Dat valt me wel tegen eigenlijk. Ik heb wel iets minder jeuk, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik hoop dan ook echt dat dit dieet een positief effect op mijn eczeem gaat hebben.
Verder is mijn ontlastingspatroon compleet uit balans. Waar ik voorheen elke dag met gemak naar het toilet kon, sla ik nu dagen over zonder de behoefte. En als ik eenmaal moet, dan is het met moeite. Voldoende drinken en lijnzaad geven nog geen verlichting. Hopelijk hersteld dit zich snel weer.

Blij om fase twee af te kunnen ronden en te mogen starten met fase drie!

Anouk Bolhaar

Geschreven door: Anouk Bolhaar