bannerimage

anti-veroudering bij Beau met hoogleraar Andrea Maier

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
06 april 2023

Andrea Maier en bioloog Mátyás Bittenbinder over eeuwige jeugd bij mens en dier in de uitzending van gister bij Beau.

https://www.rtlxl.nl/programma/beau/a220742c-cb0d-417a-82b0-87238d35bce8

Andrea Maier en bioloog Mátyás Bittenbinder over eeuwige jeugd bij mens en dier in de uitzending van gister bij Beau.

Onderzoek naar veroudering

Andrea Maier en Mátyás Bittenbinder zijn beide biologen die zich bezighouden met onderzoek naar veroudering en het bereiken van een langere levensduur bij zowel mens als dier. Hun onderzoek richt zich op het begrijpen van de biologische processen die ten grondslag liggen aan veroudering en hoe deze processen kunnen worden vertraagd of zelfs omgekeerd om een ​​gezonder en langer leven mogelijk te maken.

Maier is een professor in veroudering aan de Universiteit van Melbourne en directeur van het Melbourne Ageing Research Collaboration (MARC).

Ze richt zich op het identificeren van biologische markers van veroudering en het ontwikkelen van strategieën om deze markers te verminderen en de gezondheid van ouderen te verbeteren.

Bittenbinder

is een postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en zijn onderzoek richt zich op de evolutionaire basis van veroudering bij dieren en het begrijpen van de mechanismen die veroudering beïnvloeden. Hij richt zich met name op het bestuderen van soorten die opmerkelijke lange levensduur hebben, zoals de reuzenschildpad.

Beide onderzoekers streven naar een beter begrip van veroudering en het ontwikkelen van interventies die mensen en dieren kunnen helpen langer gezond te blijven.

Verlaag je hartslag en je bloedsuiker met Nederland slank.

Om te bereiken wat hier wordt besproken is het een heel goed begin is om het programma bij Nederland Slank te gebruiken om je bloedsuikerspiegel en je hartslag omlaag te krijgen .

Daardoor krijg je minder slijtage en minder verbindingen van eiwitten aan suikers.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Zoals de hoogleraar hier vertelt, zijn dat de belangrijkste aspecten die behalve met haar richtlijnen ook bereikt worden met het persoonlijke programma zoals dat door Nederland Slank wordt voorgeschreven.

Het beperken van voedingsmiddelen tot degene die de meeste ondersteuning voor jouw lichaam geven, vasten ( hoeft geen Intermittent Fasting te zijn)tussen de maaltijden moet 5 uur uur duren om het optimale resultaat te krijgen, daarnaast zijn de hoeveelheden belangrijk.

Glycatie

is een proces waarbij suikermoleculen, zoals glucose of fructose, reageren met eiwitten of lipiden in het lichaam zonder tussenkomst van enzymen. Deze reactie creëert geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's), dit zijn moleculen die zich kunnen ophopen in verschillende weefsels en organen en die in verband worden gebracht met veroudering, diabetes en andere chronische ziekten.

Glycatie komt van nature in het lichaam voor als onderdeel van normale metabolische processen, maar kan ook worden versneld door grote hoeveelheden suiker te consumeren of door langdurige blootstelling aan hoge bloedsuikerspiegels, zoals gezien wordt bij personen met diabetes.

De ophoping van AGE's in het lichaam kan leiden tot weefselbeschadiging, ontsteking en verminderde cellulaire functie, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van verschillende ziekten. Daarom is het belangrijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden door middel van een gezond dieet en een gezonde levensstijl om de negatieve effecten van glycatie te minimaliseren.

Het is normaal dat de hartslag stijgt na een maaltijd, omdat het lichaam meer bloed naar het spijsverteringsstelsel moet sturen om voedsel te verwerken en voedingsstoffen te absorberen. Na verloop van tijd zal de hartslag weer dalen naar een rustiger niveau. De tijd die nodig is voor de hartslag om weer terug te keren naar de ruststand kan verschillen afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gezondheid en fysieke activiteit.

De mate waarin de hartslag verhoogd wordt bepaald door hoe het lichaam reageert op de voedingsstoffen. Bij Nederland slank proberen we om alleen die voedingsmiddelen te gebruiken die bij het individu het minste stress c.q. verhoging van hartslag geven.

Het is ook belangrijk op te merken dat regelmatige fysieke activiteit kan helpen de hartslag in rust te verlagen en de algemene gezondheid van het hart te verbeteren. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een snellere hersteltijd na de maaltijd.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn