bannerimage

Artikel FD april 2016

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

bannerimage

Artikel FD april 2016

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Gezondheidsondernemer Liesbeth van Duijn (57) heeft sinds een maand een 100% elektrische bruinmetallic BMW i3.

Bedrijf

‘Met Nederland Slank helpen we mensen om af te vallen, met programma’s op maat. En omdat door een beter voedingspatroon ook de hormoonbalans in je lichaam in evenwicht komt, gaat ook je gezondheid er met sprongen op vooruit. Je gewrichten functioneren beter, migraine en hoofdpijn wordt minder, maag- en darmklachten verminderen, je slaap wordt beter. Je hebt meer energie.

Oorzaken van overgewicht zijn per persoon verschillend en daarom beginnen we met bloedonderzoek, waarna we op basis van orthomoleculaire kennis een uitgebalanceerd voedingsplan maken. Je kunt gewoon lekker blijven eten en ook bannen wij niet alle koolhydraten uit.

Onze begeleiding wordt vaak vergoed door de zorgverzekering. Ik werk met een vast team van drie diëtisten met een orthomoleculaire opleiding. Ik ben gestart in 2012, en we hebben nu duizend klanten. We groeien hard, met 30% per jaar. Mijn doel? De helft van de Nederlanders is te dik en wij willen hen redden van overgewicht en andere kwalen. Ik ben zelf diëtist én ervaringsdeskundige in overmatig eten, mijn vader was banketbakker.’

Auto

‘Een BMW i3. Hij is 100% elektrisch, dus de versie zonder de benzinemotor. Anders zou ik niet de 4%-bijtelling hebben. Deze heeft ook 36% Mia oftewel milieu-investeringsaftrek. Dat is de enige manier hoe ik de aanschaf voor mezelf kan verantwoorden. Ik wilde een mooie en snelle auto, en ik betaal nu net zoveel bijtelling per maand als aan de auto die ik hiervoor had, de goedkoopste Kia. Nederland Slank staat er in heel grote letters op. Als ik elke maand één klant erop binnen krijg, heb ik ‘m eruit.’

Waarde

‘Ik heb hem pas een maandje, er zat een levertijd op van drie maanden. Hij kost € 50.000. Ik lease hem, via Leaseplan. Investeren doe ik in marketing, niet in auto’s. Hij kost € 650 per maand, en ik betaal € 25 vooruit aan stroomkosten.’

Accessoires

‘Van binnen is ie heel mooi, met een speciaal soort hout en mooi bruin leer. Een glazen dak, een groot iPad-scherm, veel leuke gadgets. Vroeger, ik had een marketingbedrijf, heb ik ook grote auto’s gehad, zoals een Volvo cabrio en een BMW.’

Kilometers

‘10.000 per jaar. Het is nog oefenen. De eerste dag stond ik zonder stroom ’s nachts omdat een stekker niet bleek te passen. Ik lees nooit de manual haha. Nu informeer ik van tevoren waar ik kom naar laadpalen. Je hoort 150 km te halen, afhankelijk hoe snel je rijdt en optrekt.’

Rijgedrag

‘Ik móét wel netjes rijden, mijn bedrijfsnaam staat met chocoladeletters op mijn auto.’

Indruk op anderen

‘Een man zei laatst toen ik ergens uitstapte: “Dat doe je goed”. Ik bedankte hem maar vroeg ook wat hij bedoelde. “Dat je zelf zo slank bent”, zei hij. Dat is óók heel fijn. En na een ritje van Utrecht naar Rotterdam werd ik door twee mensen gebeld die me hadden zien rijden.’

Uitstraling bedrijf

‘Een potentiële investeerder vorig jaar zei dat we energiezuinige auto’s moesten nemen. Dat vind ik wat vergezocht. Maar als je verantwoord met voeding en energie omspringt past daar zo’n auto bij. En hij is financieel verantwoord.’

Status

‘Je wordt anders bekeken met een Kia dan met een BMW, dat weet ik uit eigen ervaring. Een auto is een teken van wel of niet succes. De meeste mensen willen afvallen om er leuk uit te zien. Dan ben je aantrekkelijker. Dat is ook zo met een BMW. Een elektrische BMW heeft wel weer een heel ander imago. Ik kreeg van een branding-deskundige het advies om een Mini te kopen. Vanwege het levenslustige karakter. Maar die hebben ze niet elektrisch.’

Onderhoud

‘Bij BMW-dealer Breeman in Rotterdam-Charlois, de enige in de omgeving die elektrische BMW’s verkoopt.’

Droomauto

‘Een Tesla, een witte. Een hele leuk en mooie auto. Ik heb erin proefgereden. Maar dan moet ik eerst nog een paar stappen maken. Nee, de helft van Nederland als klant haal ik niet, het is een weerbarstige markt.’

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.