bannerimage

Blog 3 van Amy: Je ziet het verschil al!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
31 maart 2017

bannerimage

Blog 3 van Amy: Je ziet het verschil al!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Hoi allemaal, Inmiddels volg ik al 5 weken het voedingsplan van Nederland Slank, en gaat het allemaal nog steeds er goed en zonder moeilijkheden.

Ik begin zelf nu echt heel goed te merken, dat de kilo’s er vanaf vliegen en ik hoor ook dat mijn gezicht slanker is geworden. Misschien zien jullie het ook wel in mijn ‘before and after’  foto:

Na 1 week

 

Na 1 maand

 

Ik zie het zelf wel op de foto, vooral mijn gezicht en bovenkant is slanker geworden. Doordat ik nu ongeveer 8 kilo kwijt ben, geeft dit mij nog meer motivatie om mijn doel te bereiken. Stiekem ben ik er zelfs wel een beetje trots op, dat het zo goed gaat. Ik ben er nog niet, maar begin er wel dichter en dichterbij te komen. Mijn doel: Mooi slank de zomer in!

Wat ook fijn is, is dat ik mijn oude broeken en kleding weer goed pas. Ik paste alles nog wel, maar alles begon een beetje strak te zitten. Nu niet meer, alles zit weer lekker los. Ik heb al een maand geen nieuwe kleding gekocht en dit bespaard mij dus een hoop geld.

Ik ga nog steeds wel gewoon mee met mijn vrienden stappen, nu alleen zonder drank. Aan het begin was het nog lastig, maar nu weet ook iedereen dat ik dit plan volg, waardoor het nog makkelijker gaat en iedereen mij support. Ik bespaar trouwens ook erg veel geld, door geen alcohol meer te kopen tijdens het stappen. Wat ook leuk is en wat ik helemaal niet wist, is dat je ook gewoon kraanwater kan bestellen tijdens het stappen. Ideaal, zo heb je helemaal een goedkope avond.

Vorige week zaterdagnacht, had ik een feest in Maassilo in Rotterdam. Dit feest stond al een aantal maanden vast. Op deze avond heb ik wel besloten om een avondje gewoon lekker aan de frisdrank te gaan, in plaats van aan het water, omdat dit de hele nacht doorgingen ik hier al een paar maanden naar had uitgekeken. De alcohol heb ik wel laten staan! De volgende dag ben ik gewoon weer verder gegaan met het voedingsplan. Uiteindelijk ben ik gewoon afgevallen en heb ik dus geen spijt dat ik een paar glazen frisdrank op heb.

Vorige week heb ik me wel een aantal dagen heel erg beroerd gevoeld doordat ik verschrikkelijke last van mijn buik had. Mijn menstruatie was ook anders dan normaal. Dit is gelukkig na het weekend weggetrokken en nu voel ik me weer fit.

Ik vind het ook erg leuk om mee te lezen in de “ Nederland Slank Deelnemers”  groep op Facebook. Hier haal ik veel ideeën voor recepten vandaan. Maar vind het ook erg leuk om iedereen z’n voortgangen te lezen.

Dit recept heb ik uit de Facebook Deelnemers groep gehaald. Ik wist eerst niet echt wat ik met de pitten moest doen, hoe ik ze het best kon combineren. Nu begin ik ze steeds meer te waarderen. Hier zie je pompoenpitten, zonnebloempitten en mango.

 

 

 

 

 

 

Ook vind ik het lekker om een avocado te prakken en daar de pitten doorheen te doen.

Ik ben echt dol op kaas. Iedereen die mij wat beter kent, weet dat ik echt een kaasmonster ben! Oud, jong, feta, schimmelkaas, noem het maar op. Ik vind het heerlijk! Vind het dan ook fijn dat ik ook gewoon kaas in mijn voedingsplan heb. 

Dit is een tomaat met mozzarella uit de oven, met een klein beetje oregano erover. Daarbij een lekker appeltje met wat kaneel als toetje.

Wat ik ook lekker en fijn vind is dat je bij elke maaltijd een stuk fruit mag. Als ik met anderen ben en zij bijvoorbeeld een toetje eten, bewaar ik mijn stuk fruit als toetje. Hierdoor kan ik dus ook gewoon lekker mee-eten tijdens het toetje. 

Volgende week horen jullie weer van mij.

Groetjes,

Amy

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.