bannerimage

Blog van de orthomoleculair dietist Pantea

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
14 augustus 2014

bannerimage

Blog van de orthomoleculair dietist Pantea

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Hallo Ik ben Pantea en ik ben 34 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Iran en ben in 2000 naar Nederland gekomen met mijn ouders. Na de middelbare school ben ik een tijdje farmacie gaan studeren en kwam er achter dat diëtetiek mij nog leuker leek.

Pantea Panahi is dietist en orthomoleculair therapeut-1 Orthomoleculair dietist

 

Omdat chemische processen in het lichaam mij bleven boeien, heb ik daarna de opleiding orthomoleculaire geneeskunde gedaan. Ik ben dus prima op mijn plek bij Nederland Slank en dat bleek toen ik hier stage liep en een 9 kreeg voor mijn afstuderen hier. In de komende tijd ga ik een blog bijhouden om jullie te laten zien wat het gevolg kan zijn van een beter voedingspatroon.

Deze week weer veel cliënten gesproken; mensen die al een tijdje bezig zijn, mensen die net begonnen zijn, maar ook een oud cliënt.

Het is altijd fijn om mee te maken hoe mensen, alleen door normaal te eten, van hun klachten afkomen. En het is nog prettiger om na een tijdje terug te horen dat de klachten ook daadwerkelijk weg zijn gebleven; “Het grootste pluspunt van het dieet is wel dat ik vanaf dag 1 geen migraine meer heb gehad en daar ben ik zoooooooooo blij om.” Deze dame heeft lekker haar weg gevonden. Zij weet gezond te eten en te bewegen en kan altijd terugvallen op haar voedingsprogramma, mocht zij door bepaalde omstandigheden even iets aan zijn komen.

 

Gisteren een andere mevrouw gesproken die net haar streefgewicht heeft bereikt. “Het streef gewicht heb ik gehaald, vanochtend was het 69 kilo. Verder moet ik het zelf onder controle houden.” Gedurende onze begeleiding heeft deze ambtenaar van alles meegemaakt. Zieke familieleden, stress, vakantie, zij was zelfs voor een langere periode terug naar haar eigen land. Ondanks alles heeft zij het allemaal kunnen doen en nu is zij 25 kg lichter*.

 

Zelfs de mensen die net begonnen zijn voelen al het verschil*;

  • “In 2 weken toch al 5 kg kwijt, daar ben ik dus heel blij om. Met eten en drinken gaat het prima. Goed vol te houden en geen honger. Sterker nog, ik moet mijzelf soms eraan herinneren dat het tijd is om te eten. Ik merk dat ik veel energie heb, maar kan deze op een of andere manier (nog) niet kwijt.”
  • “Mijn buik is veel minder opgezet in de ochtend. Ik heb minder last van mijn darmen, wat ook eigenlijk energie vreet. Ik zit beter in mijn vel. Ik word wakkerder en helderder wakker. Ik voel me energieker”
  • “Ik voel mij energiek, mooi, vrouw, blij”
  • “Ik heb opnieuw leren eten. Als kind heb ik verkeerde dingen gekregen om te eten. Zoet, snoep, koek en noem maar op. Ik ben blij dat ik dat van Nederland Slank heb geleerd hoe het moet.”

 

Maar, wij gaan gewoon door. “Als die pondjes rond mijn heupen en buik nu ook nog eens wegsmelten ben ik echt gelukkig…”

 

Een van de cliënten was laatst naar de huisarts met te lage bloeddrukklachten. Deze dame had, voordat zij met het plan begon, te hoge bloeddruk en gebruikte hiervoor medicatie. Gek genoeg heeft de huisarts het advies gegeven om zoute drop te nemen om de bloeddruk te verhogen, maar zij moest wel de bloeddrukmedicatie blijven gebruiken! Wat zou jij hiervan vinden?

 

Recept mayonaise

Een leuk receptje voor de mensen die toch af en toe een sausje bij hun gerecht willen gebruiken;

 

2 eidooiers, 3,5 dl olijf-/lijnzaadolie, ca, 0,5 dl azijn, 1,5 tl. mosterdpoeder, peper, zout.

Ei losroeren met mosterd, peper, zout (4 minuten). Azijn toevoegen en daarna druppelsgewijs de olie toevoegen.

 

LET OP: dit zou je alleen kunnen toepassen wanneer je een eiermaaltijd wil eten. En houd ook rekening met de hoeveelheden.

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.