jorieke-nederland

Bye bye negentig kilo hallo streefgewicht

Geschreven door: Adrienne
05 juni 2016

Alle verdriet is weg, want dit dikke lijf zit me in de weg. Bye Bye negentig, tot nooitmeerziens!!

adrienne Mijn meterstanden!

Zondag 29 mei ben ik begonnen met Nederland slank. De eerste twee dagen at ik fruitsalade. Iedere dag begon ik met bitterzout. Dat ik daar schoon van zou worden en dat ik niet ver van de wc vandaan moest gaan, dat wist ik natuurlijk. Dat was geen probleem. Mijn buik deed geen pijn en ik werd schoon. Maar het werkte ook op mijn gemoed; Ik werd zo verdrietig. Twee dagen heb ik me voortgesleept, mezelf innerlijk beklagend over dit nare bestaan… Natuurlijk keurig houdend aan de fruitsalade, het water en mijn vriend het bitterzout.

Wat was ik blij toen ik dinsdag weer mocht eten! De dag begon met twee gebakken eieren. Oeps! Beginnersfoutje; de maaltijd niet gestart met twee happen eiwitten. Het heerlijke eitje op de cracker gelegd en… gehapt! Die fout heb ik niet meer gemaakt. En aan het einde van de dag realiseerde ik me dat ik niet meer verdrietig was.

Op woensdag ontdekte ik dat crackers met kipfilet ook heerlijk zijn. En je mag zo veel kipfilet! De crackers worden DIK belegd, iets wat ik goed kan…
Een andere lekkernij is avocadospread op een cracker: Avocado pureren, blokjes tomaat en de pittenmix erdoorheen. Het is een zalig ontbijt!
En langzaamaan begint het tot me door te dringen dat dit goed vol te houden is. Ja, om drie uur kijk ik de klok vooruit naar de volgende maaltijd, maar het is te doen. En dat geloof maakt me zo blij! Alle verdriet is weg, want dit dikke lijf zit me in de weg.

Vrijdag skype ik met Judith. Ik kon niet geloven dat ik avocado en olijven onbeperkt mag eten. Alleen de olijven moet wel uit het water zijn en niet uit de olie…. Oké foutje twee. Ik vertel haar over de heerlijke kipfilet, alleen die blijkt dextrose te bevatten. Niet meer doen dus. Gisteren ben ik op zoek gegaan naar kipfilet zonder suiker, niet gevonden. Nu ik geen suiker meer wil, ontdek ik ook de suikermaffia.

Vandaag heb ik gewogen en gemeten. De metingen vielen me tegen. Misschien heb ik vorige week het meetlint strakker gehouden dan deze week. Maar de weegschaal gaf veel resultaat: -3,6 kg, stand 88,8 kg! Bye Bye negentig, tot nooitmeerziens!!

Tot volgende week!

Adriënne

Adrienne

Geschreven door: Adrienne