bannerimage

De oorzaak van emotie eten en klachten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
20 augustus 2020

bannerimage

De oorzaak van emotie eten en klachten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

HubSpot Video

Glutamaat is een stofje dat je lichaam onder meer aanmaakt bij chronische stress, hypoglycaemie en bij psychisch trauma.

Het zorgt ervoor dat je endorfine-systeem niet meer goed werkt, waardoor je constant trek hebt.

Glutamaat veroorzaakt onrust, piekeren en angst, meer stress en problemen met een herstellende slaap.

Om deze bijwerkingen op te vangen, gaan mensen vaak meer eten, soms met vreetbuien tot gevolg.

Vooral comfort food zoals suiker, smaakversterkers, zuivel en gluten hebben het effect om glutamaat te neutraliseren. Dat is echter tijdelijk, net als bij verslavingen.

Vandaar dat je dat eten steeds wilt herhalen. Het gevolg is overgewicht en eetstoornissen. Het typische ‘emotie-eten’ wordt veroorzaakt door teveel glutamaat.

En bij sommige mensen zorgt glutamaat voor pijn en spanningen in de spieren en/of gewrichten. Nederland Slank en de Metaboloog helpen je de werking van glutamaat te veranderen, door de oorzaken weg te halen, waardoor het leven prettiger wordt.

Wil je weten of wij iets aan jouw klachten kunnen doen vul dan de test in.

Start De Test Nu>>

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.