Nederland-Slank-Mar-18-2024-10-29-25-1992-AM

De oorzaak van emotie eten en klachten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
20 augustus 2020

Glutamaat is een stofje dat je lichaam onder meer aanmaakt bij chronische stress, hypoglycaemie en bij psychisch trauma.

Het zorgt ervoor dat je endorfine-systeem niet meer goed werkt, waardoor je constant trek hebt.

Glutamaat veroorzaakt onrust, piekeren en angst, meer stress en problemen met een herstellende slaap.

Om deze bijwerkingen op te vangen, gaan mensen vaak meer eten, soms met vreetbuien tot gevolg.

Vooral comfort food zoals suiker, smaakversterkers, zuivel en gluten hebben het effect om glutamaat te neutraliseren. Dat is echter tijdelijk, net als bij verslavingen.

Vandaar dat je dat eten steeds wilt herhalen. Het gevolg is overgewicht en eetstoornissen. Het typische ‘emotie-eten’ wordt veroorzaakt door teveel glutamaat.

En bij sommige mensen zorgt glutamaat voor pijn en spanningen in de spieren en/of gewrichten. Nederland Slank en de Metaboloog helpen je de werking van glutamaat te veranderen, door de oorzaken weg te halen, waardoor het leven prettiger wordt.

Wil je weten of wij iets aan jouw klachten kunnen doen vul dan de test in.

Start De Test Nu>>

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn