bannerimage

Denise: mijn ervaring met Nederland Slank en Narcolepsie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

bannerimage

Denise: mijn ervaring met Nederland Slank en Narcolepsie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen: Mijn naam is Denise, 22 jaar oud, student aan de Hogeschool Rotterdam en ik heb een chronische aandoening, namelijk Narcolepsie. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb (je zou niet de eerste zijn), leg ik het even kort uit. Hiervoor gebruik ik de website van de vereniging van Narcolepsie, aangezien ik het zelf enorm lastig vind om dit kort en duidelijk uit te leggen.

Wat is Narcolepsie?
Narcolepsie is een slaap/waakstoornis. Het meest kenmerkende symptoom van narcolepsie is slaperigheid en onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Ook wanneer we voldoende nachtrust hebben gekregen, hebben we dagelijks last van slaapaanvallen. Kataplexie, slaapparalyse (slaapverlamming) en hypnagoge hallucinaties horen er ook bij. Op http://www.narcolepsie.nl/ wordt dit nog beter uitgelegd.

Symptomen Narcolepsie
Naast de vier hoofdsymptomen zijn er nog meer symptomen. Zoals: een verstoorde nachtrust, geheugen- en concentratiestoornissen, automatisch gedrag en overgewicht.

Ik was ongeveer 13 of 14 jaar toen ik Narcolepsie kreeg. Op mijn 19e werd de diagnose gesteld. Dit is nog vrij snel bij mij gegaan. Al een aantal jaar had ik diverse klachten die hierboven genoemd zijn, alleen had ik toen nog geen idee dat deze met elkaar in verband stonden.

Jammer genoeg heb ik mede dankzij deze aandoening overgewicht, terwijl ik vroeger wel altijd slank was. In het begin had ik het niet van mezelf door, dat ik zoveel zwaarder werd, maar rond mijn 18e begon ik het zelf ook te zien. Ik heb van alles geprobeerd om maar weer die extra kilo’s ervan af te krijgen. Dat is me helaas nooit gelukt. Er ging nooit meer dan 5/6 kilo vanaf. Daarna wilde mijn lichaam niet meer meewerken, met als gevolg dat ik gedemotiveerd werd en opgaf.

Het plan van Nederland Slank heeft voor veel mensen meer betekent dan alleen als een afslankplan. Voor mij zou het heel fijn zijn als ik een betere nachtrust zou krijgen en meer energie overdag. Ik ben erg benieuwd! De voorspellingen lijken goed…..

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.