bannerimage

Denise: mijn ervaring met Nederland Slank en Narcolepsie

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen: Mijn naam is Denise, 22 jaar oud, student aan de Hogeschool Rotterdam en ik heb een chronische aandoening, namelijk Narcolepsie. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb (je zou niet de eerste zijn), leg ik het even kort uit. Hiervoor gebruik ik de website van de vereniging van Narcolepsie, aangezien ik het zelf enorm lastig vind om dit kort en duidelijk uit te leggen.

Wat is Narcolepsie?
Narcolepsie is een slaap/waakstoornis. Het meest kenmerkende symptoom van narcolepsie is slaperigheid en onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Ook wanneer we voldoende nachtrust hebben gekregen, hebben we dagelijks last van slaapaanvallen. Kataplexie, slaapparalyse (slaapverlamming) en hypnagoge hallucinaties horen er ook bij. Op http://www.narcolepsie.nl/ wordt dit nog beter uitgelegd.

Symptomen Narcolepsie
Naast de vier hoofdsymptomen zijn er nog meer symptomen. Zoals: een verstoorde nachtrust, geheugen- en concentratiestoornissen, automatisch gedrag en overgewicht.

Ik was ongeveer 13 of 14 jaar toen ik Narcolepsie kreeg. Op mijn 19e werd de diagnose gesteld. Dit is nog vrij snel bij mij gegaan. Al een aantal jaar had ik diverse klachten die hierboven genoemd zijn, alleen had ik toen nog geen idee dat deze met elkaar in verband stonden.

Jammer genoeg heb ik mede dankzij deze aandoening overgewicht, terwijl ik vroeger wel altijd slank was. In het begin had ik het niet van mezelf door, dat ik zoveel zwaarder werd, maar rond mijn 18e begon ik het zelf ook te zien. Ik heb van alles geprobeerd om maar weer die extra kilo’s ervan af te krijgen. Dat is me helaas nooit gelukt. Er ging nooit meer dan 5/6 kilo vanaf. Daarna wilde mijn lichaam niet meer meewerken, met als gevolg dat ik gedemotiveerd werd en opgaf.

Het plan van Nederland Slank heeft voor veel mensen meer betekent dan alleen als een afslankplan. Voor mij zou het heel fijn zijn als ik een betere nachtrust zou krijgen en meer energie overdag. Ik ben erg benieuwd! De voorspellingen lijken goed…..

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn