Nederland-Slank-Mar-18-2024-07-27-48-6592-AM

Dikke jongens(-mannen) zijn minder mannelijk

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

overgenomen uit Foodlog

testosteron_obesitasHet androgeenniveau van 14 tot 20-jarige obese jongens ligt tot 50 procent onder dat van jongens uit dezelfde leeftijdscategorie met een normaal gewicht. Ze lopen het risico als volwassenen impotent of onvruchtbaar te worden.

Wetenschappers van de Universiteit van Buffalo doen al jaren onderzoek naar androgeen en overgewicht. Ze hebben zojuist de resultaten gepubliceerd van een onderzoek dat zich richtte op 50 tienerjongens. De helft kampte met overgewicht, de andere helft was normaal van gewicht en geen van allen leden ze aan diabetes.

De leider van het onderzoek, dr. Paresh Dandona, zegt: "We waren verrast een 50 procent lager androgeenniveau aan te treffen in dit kindergeneeskundige onderzoek, omdat deze obese jongens jong zijn en geen diabetes hebben. De implicaties van onze bevindingen zijn ronduit afschuwelijk omdat deze jongens potentieel impotent en onvruchtbaar zijn. Het is een sombere boodschap met verreikende epidemiologische implicaties."

De onderzoekers zijn voornemens nu uit te gaan zoeken of gewichtsverlies door aanpassen van de lifestyle en voedingsgewoonten leidt tot verhoging van het androgeenniveau. Bij volwassen obese mannen die een maagverkleiningsoperatie ondergaan, is al vastgesteld dat daarna hun androgeenniveaus weer tot normale waarden oplopen. Dandona stelt: "Deze resultaten laten zien hoe krachtig het effect van obesitas is, zelfs bij jongeren, en dat de leefstijl en de voedingsgewoonten die we vanaf onze kinderjaren meekrijgen ons hele leven stevig blijven doorwerken."

Wil jij weten wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren? Vraag dan een gratis consult aan!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn