bannerimage

Er is leven na de dip! Afvallen met Jesse

Geschreven door: Jesse Jager
08 september 2020

Afvallen met Jesse

Oh mensen, wat heb ik spijt van m’n dip, m’n zwakke moment waarin ik me een heel weekend lang totaal niet aan mijn eetplan heb gehouden. Ik heb van alles gegeten (en vooral gesnoept) dat tegen de regels is. Bij elke hap realiseerde ik me dat het niet goed was wat ik deed, maar ik ging gewoon lekker door.

Gelukkig kon ik me na dit weekend weer vermannen en ben het eetplan weer met precisie gaan volgen.

Het resultaat? Nu weeg ik 69,2 kg. Dat is nog maar 1,1 kg verwijderd van streefgewicht! Hallo … er is dus leven na de dip! Ik pijnig mezelf nu wel met de gedachte ‘had ik mijn streefgewicht nu al bereikt als ik geen zwak moment had gehad?’ Geklets achteraf natuurlijk, maar ik had het echt een mijlpaal gevonden om dat gewicht te bereiken zo vlak voor mijn vakantie. Echt, zo snel had ik nooit verwacht. Deze methode werkt echt.

Tja, dan de vakantie. Wat nu? Ik heb mijn consulent Rachida uitgelegd dat ik eigenlijk op twee gedachten hink: aan de ene kant denk ik ‘ik heb het hele jaar hard gewerkt voor deze vakantie dus ‘what the heck’, maar aan de andere kant wil ik mijn huidige gewicht, mijn bijna-streefgewicht, ook niet massief geweld aan doen. Het wordt dus zorgvuldig balanceren.

Handige tips

Rachida heeft me wel weer wat bruikbare tips meegegeven, zoals: 5-uurs pauze tussen maaltijden blijft belangrijk, sla evt. een maaltijd over, eet licht en probeer toch zoveel mogelijk van de toegestane producten te nemen. Wat ik heel geruststellend vond is dat ze zei dat mensen gemiddeld 1 tot 3 kg aankomen in de vakantie, maar dat die extra kilo(s) er meestal binnen een week weer af zin. Ik ben dus heel benieuwd met welk gewicht (en met welk gevoel) ik straks terug kom. We gaan het allemaal meemaken.

afvallen

Jesse Jager

Geschreven door: Jesse Jager