bannerimage

Ervaringen Miranda, zij wil graag aankomen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

bannerimage

Ervaringen Miranda, zij wil graag aankomen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Evaluatie van week 3 en 4 

oervoedinggggg

 

 

 

 

 

 

Hallo allemaal! Het is weer tijd voor een update van week 3 en 4.

Week 3 en 4 ben ik begonnen met de minder strenge fase. Dat betekend dat ik andere dingen aan mijn voeding mag toevoegen en ook een grotere hoeveelheid mag eten dan in de strenge fase. Hier was ik erg blij mee, aangezien ik nog wel trek had aan het eind van week 2.

In week 4 heb ik in overleg met Liesbeth de hoeveelheid met nog eens 10% verhoogd. Ik eet nu dus in totaal 35% meer. Ik ben nu goed verzadigd na de maaltijden.

Deze 2 weken waren wel een uitdaging aangezien ik in de weekenden buiten de deur heb gegeten en de lunch daar verzorgd werd. Het was dus even afwachten wat ik zou kunnen eten. Gelukkig viel het mee en er was keuze uit mozzarella, vis, vleeswaren en salade het enige wat ik op heb, wat niet in mijn voedingsplan stond, was een half meergranen broodje. Dus het is uiteindelijk meegevallen.

Ik ben deze 2 weken bij elkaar iets meer dan één kilo aangekomen, dit ondanks dat ik toch 2 dagen ziek ben geweest en toen niet veel gegeten heb. Ik ben daar dus erg blij mee. Ik heb de afgelopen jaren hoofdzakelijk vegetarisch gegeten omdat ik vlees niet zo lekker vond (sinds mijn zwangerschap), maar nu ik een paar weken met het voedingsplan bezig ben merk ik dat ik weer trek krijg in vlees. Dat had ik echt niet verwacht, maar het is wel goed voor mijn ijzerinname aangezien het HB-gehalte in mijn bloed meestal aan de lage kant is. Dus ben ik sinds deze week de tofu gaan vervangen door vlees.

Vorige week, toen ik ziek was, heb ik wel wat hoofdpijn gehad. Afgelopen week heb ik daar geen last van gehad. Wat ik voor de rest heel fijn vind is dat ik ‘s morgen lekker uitgerust wakker wordt. Weer een hoop goede veranderingen dus.

5-weken-miranda

Recept: Tonijn met groene asperges en salade
Ingredienten:
- 1 portie tonijn
- 1 portie groene asperges
- 1 Portie gemengde salade
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel Shichimi Togarashi-kruiden (jonnie de boer) per 100g tonijn

Snijd de tonijn in blokjes en meng deze met de kruiden. Breng een pan met water aan de kook. Neem een bakpan en gebruik 1 eetlepel ghee. Bak de tonijn op middelhoog vuur. Laat de asperges 4 minuten koken. Giet de asperges af. Neem een bord en leg hier een laag gemengde sla op. Leg hierboven op de asperges en voeg daarna de tonijn toe. Je kunt eventueel nog zout toevoegen naar smaak.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.