jorieke-nederland-Mar-07-2024-05-13-48-9804-AM

Fareina: mijn leven vóór Nederland Slank

Geschreven door: Fareina Khan
27 juli 2015

Beste lezers,

Inmiddels ben ik al 7 weken bezig met het Nederland Slank programma.
Ben je benieuwd naar hoe mijn leven er 4 jaar geleden uit zag? Lees dan verder.

Vier jaar geleden
In 2011 ben ik getrouwd. Dat was ook het jaar dat ik met de opleiding Voeding & Diëtetiek startte.
Wat heeft dit met mijn dieet te maken zou je denken. Nou heel veel! Ik heb altijd tussen de 50 en 55 kg gewogen. Ik was iemand die 2-3 maaltijden op een dag at en daar had ik dan genoeg aan. Ik at bijna nooit tussendoortjes en of toetjes na of tussen de hoofdmaaltijden, omdat ik na de maaltijd al verzadigd was. Heel af en toe at ik een koekje of chocola. Toen ik trouwde, veranderde dit. Mijn partner was gewend om na de maaltijden nog iets lekkers te eten; hij nam na het avondeten een toetje en ik deed ook mee. Op een gegeven moment ga je elkaars gewoonten overnemen. We gingen ook vaak uiteten, iets wat ik voorheen zelden deed. Daarnaast wilde ik mijn partner ook verwennen en mijn kookkunsten laten zien, dus bakte ik regelmatig ook iets lekkers. Het was niet alleen zo dat ik meer calorieën binnen kreeg, maar ik verbruikte ook minder, omdat ik minder ging sporten door de drukte van school en een partner. Ik merkte na een tijdje dat mijn kleren strakker gingen zitten en ik was ook in gewicht aangekomen. Voor de meeste vrouwen is dit een nachtmerrie, maar ik was juist blij, omdat ik mezelf eerst te dun vond. Het maakt mij niet uit wat de weegschaal zegt, als ik maar lekker in m'n vel zit en zelfverzekerd ben over mijn lichaam!

Close Up Of Scale

Het hoogtepunt
Er gingen 2 jaren voorbij en ik bleef maar aankomen. Nu was ik ineens niet meer zo blij. Ik dacht bij mezelf: "vroeger kon ik alles eten en ik kwam maar niet aan, en nu blijf ik maar aankomen". Ik zat niet meer lekker in me vel en ik had weinig zelfvertrouwen. Op een dag stond ik op de weegschaal en ik woog bijna 65 kg. Dat was het hoogtepunt voor mij! Ik moest er iets aan doen, maar wat? Ik had zelf de controle al verloren over mijn eet- en beweegpatroon. Ik zat inmiddels in het derde jaar van de opleiding en had veel geleerd over voeding, sport en afvallen, maar ik vond het moeilijk om mijn kennis toe te passen op mezelf. Ik had hulp nodig van een ander. Iemand die mij begreep en mij motiveerde. Mijn intrinsieke (innerlijke) motivatie was er al, maar toch had ik iemand nodig om mij te begeleiden.

Toevallig kwam ik een bericht tegen op de website van school. Er was een stagiaire diëtist die gratis leefstijlcoaching aanbood aan docenten en studenten van de Haagse Hogeschool. Ik heb mij meteen ingeschreven natuurlijk. Inmiddels was ik zelf al begonnen aan de groene smoothies, superfoods en interval trainingen, maar het gewicht ging er moeizaam van af. Ik had wel meer energie, mijn lichaam werd strakker en ik voelde me lekker. Maar... opeens werd het cijfer op de weegschaal belangrijk voor mij. Ik wilde heel graag weer 55 kg wegen.

Begeleiding
Ik kreeg begeleiding van de stagiaire en ik was er blij mee. Het motiveerde mij om elke keer harder mijn best te doen, zodat ik de volgende keer aan mijn begeleider kon laten zien wat ik had gepresteerd. Ik leerde ook tussendoortjes in te lassen in mijn eetpatroon. Ik at nu dus 5-6 keer per dag i.p.v. 2-3 keer per dag. Door het sporten en gezond eten werd mijn lichaam wel strakker, maar het gewicht ging heel moeizaam eraf. Dit vond ik niet erg, omdat ik ervan bewust was dat mijn gewicht niet van de ene dag op de ander was gestegen. Het was een proces. Dus het gewicht zal ook niet van de ene dag op de ander weer dalen. Na mijn levensstijl veranderd te hebben, woog ik uiteindelijk na ongeveer een half jaar tussen de 57 en 59 kg. Ik was allang blij dat ik onder de 60 kg was gekomen, maar ik wilde heel graag naar de 55 kg. Dat gebeurde niet. Ik bleef op dat gewicht schommelen.

Nederland Slank
Om jullie geheugen even op te frissen; ik begon 10 juni dit jaar, met het Nederland Slank programma. Mijn start gewicht was bijna 56 kg. Ik was tevreden met mijn gewicht op dat moment, dus mijn doel was niet om af te vallen met het programma, maar om mijn hormonen in balans te brengen, zodat ik naast een gezond gewicht ook een gezonde stofwisseling zou hebben. Wat er gebeurde na 1 week, daar schrok ik van! Na 1 week het Nederland Slank programma gevolgd te hebben, had ik eindelijk mijn plateau doorbroken. Ik woog 54 kg! Dat had ik in 4 jaar niet meer gewogen! Na 2 weken woog ik 53 kg!!! Ik was 3 kg afgevallen in 2 weken en ik voelde me beter dan ooit tevoren!*

Ik eet weer 3 keer per dag. Ik heb meer energie. Ik zit lekker in m'n vel. En ik heb weer de controle over wat ik in mijn mond stop. En dat allemaal zonder te sporten, zonder superfoods en zonder groene smoothies, gewoon door puur eten wat er in de supermarkt verkrijgbaar is! Voor degenen die hun leven lang al struggelen met hun gewicht en de hoop misschien al hebben opgegeven. Er is nog hoop!

Blijf mijn blog elke week volgen om op de hoogte te blijven van mijn ervaringen. Mocht je interesse hebben in het Nederland Slank programma en wil je er meer over weten, vraag dan een gratis eerste consult aan.
Je hoeft je huis niet eens uit, want alle gesprekken verlopen via Skype. Waar wacht je nog op?

Tot volgende week!

Een update van mijn meterstanden:
Meterstanden-2

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Fareina Khan

Geschreven door: Fareina Khan