bannerimage

Gekruide linzen met spinazie en tomaat

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 september 2013

bannerimage

Gekruide linzen met spinazie en tomaat

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Gekruide linzen met spinazie en tomaat17 min.
Voorbereiding:  5 min.
Bereiding: 12 min.

 

Ingrediënten:

  • 1 portie lienzen uit blik/voorgekookt
  • Geklaarde boter of kokosolie
  • Ui gesnipperd
  • Spinazie
  • Tomaat
  • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel  verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter of kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg de spinazie toe en bak deze tot ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomaat, linzen, basilicum, peterselie en munt in de pan en roer door elkaar. Kook vervolgens nog 1 minuut. Voeg de citroensap toe, zout en peper en serveer.

Eet smakelijk!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.