bannerimage

Gevulde peer met yoghurt warm of koud

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
12 juli 2018

bannerimage

Gevulde peer met yoghurt warm of koud

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Ingrediënten

1 Rijpe, zachte peer

1 Portie of ongeveer 150 gram natuurlijke yoghurt (soja) of volle melk van schapenmelk/koemelk)

1 Verse vanillestokje

 

Lekker recept met peer en yoghurtRecept gevulde Peer

 

Bereiding

Snijd de peer doormidden en Snijd van onderen een dun plakje af, zodat de peerhelften recht en horizontaal op het bord blijven liggen

Haal een gedeelte van de pulp. De pulp wordt uitgesneden en gemengd met de yoghurt.

Splits vervolgens het vanillestokje en schraap het merg eruit met een scherp mes en meng het met de yoghurt-perenmengsel. Als alternatief kun je ook een vanille poeder (zonder suiker) gebruiken.

Vul de peren met het mengsel.

En genieten!

Tip: voor een ​​warme schotel, kan de peer kort worden gekookt in heet water. Maar niet meer dan 3 minuten, zodat de waardevolle vitamines niet worden vernietigd.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea is Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Via een HLO propedeuse chemie en een universitaire pharmacie-opleiding is ze overgestapt naar de Diëtetiek, aan de Hogeschool van Amsterdam waar zij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Daarna is ze afgestudeerd in de Orthomoleculaire Geneeskunde gestudeerd bij Ortholinea. Daarnaast heeft ze Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD gevolgd. En zich bij Evenwijs verdiept in de behandeling van Lipoedeem.