bannerimage

Gewokte kip en groenten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

bannerimage

Gewokte kip en groenten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding:  30 minuten

Ingredieneten

  • ½ theelepel koriander
  • ¼ theelepel komijn
  • ¼ theelepel venkel
  • ¼ theelepel zout
  • 1/8 theelepel kurkuma
  • kipfilet gesneden in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie (als toegestaan)
  • wortel, in plakjes gesneden
  • paprika, gesneden in blokjes
  • ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • ½  theelepel limoensap
  • verse muntblaadjes, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze
Meng alle kruiden in een bakje, samen met het zout en de maïzena.

Voeg de kip toe, en roer tot het helemaal bedekt is met het kruidenmengsel.
Verwarm een wok of een koekenpan op hoog vuur. Voeg de ½ eetlepel olijfolie toe (als toegestaan).

Wanneer de olie heet is, voeg de wortelen, paprika, ui en knoflook toe. Kook al roerend, tot de groenten bruin beginnen te worden, 4 tot 6 minuten. Breng de groenten naar een bord.

Zet het vuur middelhoog en voeg de resterende olie in de pan. Voeg de kip en kruiden uit het bakje toe, en bak al roerend tot de kip gaar is, 5 tot 7 minuten.

Voeg de groenten, limoensap en munt toe en bak tot het helemaal verwarmd is.

 

Eetsmakelijk!

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.