bannerimage

Gewoon weer naar een boetiekje om leuke kleding te vinden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

bannerimage

Gewoon weer naar een boetiekje om leuke kleding te vinden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Wanneer de overgang zich aandient verandert er veel in je lichaam en ook de kilo’s willen dan nog wel eens een loopje met je nemen. Het was voor Jacqueline één van de redenen om te beginnen met Nederland Slank. Ze is 19 kilo afgevallen en houdt haar nieuwe levenswijze zonder problemen goed in stand. Ook door de feestdagen laat zij zich niet uit het veld slaan. Het is veel te leuk om weer uit feestjurkjes in de reguliere maten te kunnen kiezen. Aanvankelijk lijken de kosten hoog voor een programma van Nederland Slank, maar met een aanvullende verzekering worden de meeste kosten gedekt.

Gewoon weer naar een boetiekje kunnen om leuke kleding voor mezelf te vinden.

Zóveel gelijnd, pillen en shakes, dat was mijn leven. Ik weet van mezelf dat ik een emotie-eter ben. Vanaf mijn elfde moest ik al op mijn gewicht letten. Eigenlijk dacht ik wel te weten wat goed en verkeerd eten was, maar Nederland Slank heeft me laten zien hoe het echt in elkaar zit. Op eigen kracht en met gezond eten ben ik nu bijna op mijn streefgewicht.

Dieet vs leefstijl

Voor je het weet ben je gewend aan je nieuwe levenswijze. Nu kies ik er zelf voor om altijd te eten volgens mijn plan. Een guilty pleasure van mij is chocola, dat zal altijd mijn uitdaging zijn. Omdat ik nu in balans ben, mag ik dan ook gewoon een stukje van mezelf af en toe. Laatst had ik een high tea van een vriendin en dan neem ik alleen een stukje zalm van alles wat er ligt. De reacties van anderen zijn divers; zij vragen hoe lang je nog met ‘dat dieet’ door blijft gaan. Ik zie het alleen niet echt als een dieet; er zijn zoveel lekkere recepten waardoor je gewoon lekker kunt eten. Ook ik moest even wennen aan die nieuwe manier van eten, maar nu wil ik niet meer anders. Zo maak ik spaghetti van courgette in plaats van dat ik gewone spaghetti kook. Een stukje zalm of garnalen met courgette pasta is erg lekker. Het is anders eten, waardoor de knop om is gegaan en waardoor ik begon met afvallen.

Makkelijk vol te houden

Het programma is goed te combineren met mijn werk. Op de dagen dat ik naar kantoor ga, maak ik in de ochtend mijn lunch en dat gaat hartstikke goed. In de zomer is het makkelijker dan in de koudere seizoenen, groenten zijn dan frisser en er is meer keuze, maar het is over het algemeen prima te doen. Ik ben er zo trots op dat ik op eigen kracht mijn streefgewicht heb weten te bereiken. Omdat ik weet dat het werkt, zijn de kosten het me dubbel en dwars waard geweest. Ik begrijp het wel dat mensen in eerste instantie terughoudend zijn wanneer ze deze bekijken, maar het is het zó waard. Ook kun je van de verzekering veel terugkrijgen. De begeleiding van de diëtisten van Nederland Slank is goed, je kunt altijd je vragen kwijt en je wordt goed gemotiveerd om door te blijven gaan.

Reguliere kledingmaten

Je eet lekker en valt ook nog eens elke week af. Daar word je gelukkig van en dat maakt dat je het vol kunt houden. Voor je het weet, kun je zelf weer naar een leuke boetiek om kleding te kopen. In een reguliere maat. Het is frustrerend om voor kleding naar andere zaken te moeten, of dat je nooit eens in de uitverkoop leuke kleding kunt kopen.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.