bannerimage

Gezond en fit met Nederland Slank: Evaluatie week 5

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

bannerimage

Gezond en fit met Nederland Slank: Evaluatie week 5

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Een gelukkig nieuw jaar allemaal! Ik ga vandaag evalueren of ik gezond en fit het nieuwe jaar in ben gegaan. Hoe staat het er voor na week 5?

De minder strenge fase & oud en nieuw
Ik zit nog steeds in de minder strenge fase. Vorige week had ik veel gesjoemeld in verband met kerst dus nu had ik weer genoeg motivatie om me aan het voedingsplan te houden. Deze week verliep goed. Ook oud en nieuw ben ik goed doorgekomen. Ik vierde het met vriendinnen en we hadden om 12 uur champagne. Op dat moment heb ik geproost, maar geen slok genomen. Ik had er geen behoefte aan dus heb ik het lekker laten staan. Ook heb ik de oliebollen dit jaar kunnen weerstaan!

Recept: Courgette pasta
Benodigdheden: spiraalsnijder, 1 ui, 1 teen knoflook, een kwart van een courgette, 6 champignons, 4 cherrytomaatjes, 5 olijven, 75 gram hüttenkäse, zout, basilicum, cayennepeper.

Met behulp van een spiraalsnijder kan je pastaslierten maken van verschillende soorten groenten. Deze week heb ik een pasta gemaakt van courgettes. Erg lekker en makkelijk te maken.
Eerst doe je de ui en knoflook in de pan. Daarna voeg je de slierten courgette en stukjes champignons toe. Deze laat je even meebakken. Tot slot voeg ik de stukjes tomaat, olijven, hüttenkäse en de kruiden toe. Goed roeren en eventjes warm laten worden.
In plaats van hüttenkäse kan je ook kipfilet gebruiken. Je neemt dan de hoeveelheid kip die je mag hebben volgens jouw voedingsplan. Ik vind het zelf lekker om de kip te kruiden met rozemarijn en peper. Je bakt de kip en daarna volgt de rest van het recept zoals hierboven beschreven, maar dan zonder de hüttenkäse.

Evaluatie van mijn doelen & de meetstanden (zie afbeelding)
Meetstanden week 6
Mijn streefgewicht is nu echt behaald! Ik zit zelfs onder de 60kg. Fijn dat de “strenge” dagen meteen weer beloond worden. Op dit moment weeg ik 59,4. Meer afvallen hoeft niet. Als ik tussen de 59kg en 60kg blijf, ben ik helemaal tevreden.

Daarnaast had ik de vorige keer gemerkt dat mijn huid door de sjoemelmaaltijden meer onzuiverheden kreeg. De onzuiverheden trekken nu langzaam weg. Ik denk dat het over een paar dagen weer mooi glad is.

Verder had ik deze week genoeg energie en mijn humeur was goed. Ook heb ik goed geslapen. Ik viel snel in slaap en werd uitgerust wakker.

Ik vind het belangrijk dat mijn gewicht nu stabiel blijft. Ik ben benieuwd of mij dat deze week gaat lukken. Volgende week zit ik alweer in week 6. Dan ga ik mijn doelen uit mijn eerste blog evalueren. Wat heb ik behaald en waar valt nog winst te behalen? Ben ik al gezond en fit genoeg?

Tot volgende week!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.