Nederland-Slank-Mar-12-2024-09-32-42-7715-AM

Gezond en fit met Nederland Slank: Evaluatie week 2

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 december 2015

Hallo lezers,
Het is alweer zondag, de week is weer voorbij gevlogen. Tijd voor een update van mijn Nederland Slank avontuur! Hoe gezond en fit ben ik ondertussen?

De strenge fase
Deze week stond nog in het teken van de “strenge fase”. Ik had een drukke week vol uitdagingen. Ik had een aantal eetafspraken en ik sliep een aantal dagen buiten de deur. Toch heb ik mij goed aan mijn voedingsplan kunnen houden. Ik heb dit opgelost door in de ochtend mijn maaltijden voor de rest van de dag te bereiden. Deze nam ik dan mee in bakjes. Zo kon ik toch gezellig naar familie en vrienden, zonder dat ik van mijn voedingsplan afweek. Het vraagt wel wat tijd en doorzettingsvermogen, maar wanneer je al zo veel resultaat behaald hebt, dan heb je dat er wel voor over!

Knäckebröd
Binnen het voedingsplan mag je knäckebröd bij de maaltijd nemen wanneer je hier behoefte aan hebt. Ik heb dit tot nu toe elke dag gedaan, omdat ik vrij veel lichamelijk werk moet verrichten. Deze week had ik echter ook studiedagen, waar ik de hele dag stil zat. De eerste studiedag voelde ik me vrij moe en duf. De tweede dag had ik per toeval geen knäckebröd meer in huis. Ik was bang dat ik het niet goed zou trekken, maar het tegendeel was waar. Ik had juist minder honger en kon mijn concentratie er beter bijhouden. Zo zie je maar, meer is niet altijd beter!

Recept: sperziebonen met oesterzwammenGerecht-oesterzwam
Ik had zelf nog nooit oesterzwammen gegeten, maar het is mij erg goed bevallen. Leuk dat je op deze manier ook weer nieuwe voedingsmiddelen en gerechten leert kennen.
Eerst heb ik sperziebonen gedopt en deze vijf minuten laten koken. Vervolgens heb ik wat ui en knoflook in een koekenpan gedaan. Omdat ik de eerste twee weken geen bakvet mag gebruiken om in te bakken, heb ik een pan gebruikt met een goede anti-aanbaklaag. Dit is goed te doen, je moet er alleen voor zorgen dat het vuur niet te hoog staat. De oesterzwammen heb ik vervolgens in reepjes gesneden en toegevoegd aan de ui en knoflook. Ik heb het geheel gebakken tot het een mooi bruin kleurtje had. Vervolgens heb ik de boontjes ook mee laten gebakken. Tot slot heb ik het geheel gekruid met zout, peper, laos, dragon en een handje lente uitjes. Ik vond het erg lekker!

Evaluatie van mijn doelen & de meetstanden (zie afbeelding)
En dan nu weer het moment van de waarheid. Wat is er deze week veranderd?

Scan

Mijn gewicht gaat nog steeds mooi omlaag. Nog even, en dan heb ik mijn streefgewicht al behaald! De daling is minder groot dan de vorige keer, maar ik heb dan ook weinig nachtrust gehad deze week.

Onvoldoende slaap werkt niet mee bij afvallen. In de nacht maken vrouwen groeihormonen aan (mannen maken deze ook overdag aan). Het groeihormoon stimuleert het lichaam vetreserves te verbranden. Voldoende rust en slaap is dus noodzakelijk voor een goede vetverbranding. Hier wil ik volgende week beter op letten (meer informatie over het groeihormoon? www.nederlandslank.nl). Ondanks dat ik moe was, is mijn humeur weer verbeterd. Het voedingsplan is echt gaan wennen. Mijn lichaam raakt er steeds meer op ingesteld.

Daarnaast is mijn huid nog beter geworden. Minder ontstekingen en het voelt glad aan. Ik ben er super blij mee. Als ik mijn huid op deze manier zo goed kan onderhouden, scheelt dit een hoop dure crèmepjes!
Tot slot heb ik deze week gemerkt dat mijn smaak- en geurvermogen beter zijn geworden. Vooral als het om zoete voedingsmiddelen gaat. Wanneer ik nu aardbeien eet vind ik ze véél zoeter dan voorheen. Extra genieten dus!*

Foto
Hier deel ik met jullie een foto van toen ik 65kg (links) was en een foto van vandaag (rechts). Ook al had ik geen overgewicht, ik zie zeker wel verschil!*

Fotos-van-mobielPictures

*resultaten kunnen verschillen per individu
Ik mag deze week naar de minder strenge fase. Benieuwd wat deze fase inhoudt? En benieuwd welke veranderingen ik nog mee ga maken? Dat lees je volgende week in mijn nieuwe update!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn