hoe afvallen je risico op de ziekte van Alzheimer verlaagt | Nederland Slank

hoe afvallen je risico op de ziekte van Alzheimer verlaagt..

Geschreven door: Dr. Naomi Dongelmans MD
13 juni 2024

Dr. Naomi Dongelmans zegt:
Ik wil graag met je delen hoe afvallen je risico op de ziekte van Alzheimer aanzienlijk kan verlagen en waarom meedoen aan ons programma de perfecte manier is om te beginnen.


Waarom afvallen belangrijk is voor de gezondheid van je hersenen

Recent onderzoek heeft een sterk verband aangetoond tussen obesitas en een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer, ook wel "type 3 diabetes" genoemd. Overgewicht kan leiden tot insulineresistentie en ontstekingen, die een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de hersenen. Dit is hoe ons Nederland Slank programma kan helpen:

1. Ontstekingen verminderen
Ons detoxprogramma bevat ontstekingsremmende voedingsmiddelen, die systemische ontstekingen helpen verminderen en je hersenen beschermen tegen de schadelijke effecten van chronische ontstekingen.

2. De insulinegevoeligheid verbeteren
Door te focussen op een gebalanceerd dieet dat rijk is aan vezels en arm aan suikers, helpt ons programma de insulinegevoeligheid te verbeteren, waardoor het risico op insulineresistentie, een belangrijke factor bij de ontwikkeling van Alzheimer, afneemt.

3. Bevorderen van gewichtsverlies
Effectieve gewichtsbeheersing via ons plan helpt je niet alleen om je beter te voelen, maar verlaagt ook je risico op stofwisselingsziekten die kunnen bijdragen aan cognitieve achteruitgang.

 

Dr. Naomi Dongelmans MD

Geschreven door: Dr. Naomi Dongelmans MD

Hallo, ik ben dokter. Naomi. Als integratief huisarts, bestsellerauteur, internationale spreker, gezondheids- en lifestylecoach, en docent, breng ik een schat aan expertise en persoonlijke ervaring met me mee. Mijn reis heeft me gebracht van fulltime huisarts, tot het managen van ZorgMies Maastricht, een zorgorganisatie, en nu tot het pleiten voor darmgezondheid. Toen ik opgroeide, was ons huis als een allergiekliniek – mijn zus, mijn ouders en ikzelf hadden te maken met astma en allergieën. Ramen stonden zelfs in de winter op een kier en dekbedden werden dagelijks gelucht. Deze mix van persoonlijke en familiegezondheidsavonturen, waaronder de zorg voor mijn moeder met kanker en het omgaan met Alzheimer in de familie, heeft mijn wereldbeeld veranderd. Darmgezondheid? Het is niet zomaar een modewoord; het is de sleutel tot je goed voelen.