bannerimage

Hormoonbalans: alles bepalend!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 september 2012

Hormonen bepalen de eetlust, behoefte aan beweging en de snelheid waarmee u vet verbrandt. Door de moderne levensstijl, medicijnen, veel vliegen en o.a. operaties  raken de hormonen in ons lichaam uit balans. Dit zorgt ervoor dat u meer gaat eten, minder gaat bewegen, en een tragere vetverbranding krijgt. Als u dit zo leest raadt u het waarschijnlijk al. Dit zorgt ervoor dat u zult aankomen.

Bestaande populaire dieetprogramma's houden geen rekening met de hormoonhuishouding van het lichaam. Bij dergelijke programma's wordt de aandacht gevestigd op de inname van minder calorieën (het o zo fijne calorieën tellen) en meer bewegen (voor veel mensen een verschrikking). Minder inname plus meer verbranding zorgt inderdaad voor een grote kans dat u afvalt. Het probleem is alleen dit een dergelijke aanpak een ijzeren discipline van u vergt. Mocht het zo zijn dat u deze discipline wel bezit dan zorgt een verstoring van de hormoonhuishouding (dankjewel dieetprogramma!) dat het alsnog misgaat.

Wanneer er in uw lichaam sprake is van een herstelde hormoonbalans kunnen de kilo's gemakkelijker er af dan voorheen en kunt u zich gezonder en energieker gaan voelen.*

Vrijwel alle processen in het lichaam staan onder invloed van hormonen. Ze sturen onder meer de stofwisseling, het immuunsysteem en geslachtsdrift aan en zorgen voor een harmonisch verloop van de orgaanfuncties. Bij nagenoeg alle gezondheidsklachten, zoals: ziektes, gedragsstoornissen, en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Daarnaast bepalen ze ook het energieverbruik en regelen zelfs de energie-inname; honger en verzadiging staan onder hormonale regie. Ook bepalen ze of spiermassa wordt opgebouwd of afgebroken en beslissen ze of vet al dan niet als vet in de buik en/of billen wordt opgeslagen.

Hormonen kunnen uit balans raken door onder andere stress, slechte eetgewoonten, verkeerde bewegingspatronen, een verkeerd dieet, verkeerde trainingsmethoden, en verkeerde leefstijl. Het resultaat is dat u zich futloos voelt en aankomt!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Epigenetica van het endorfine herstel. Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat.