jorieke-nederland-2

Ingebeelde schoonheid in de Viva-Gijsje van Bentum

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 april 2017

Ik heb een omgekeerde vorm van body dysmorphic syndrom - ik heb, kortom, last van ingebeelde schoonheid. Ik vind mezelf mooier dan Kate Moss. Ja, durf daar maar een voor uit te komen! Last? Hoor ik je denken. Wat een luxe! Inderdaad, het is heerlijk - totdat je overal tegen aan begint te stoten omdat je ergens makkelijk tussen denkt te passen.

Gijsje van Bentum schreef in Viva over haar ervaringen met Nederland Slank

 

Gijsje van Bentum schreef in Viva over haar ervaringen met Nederland Slank

Ik heb een omgekeerde vorm van body dysmorphic syndrom - ik heb, kortom, last van ingebeelde schoonheid. Ik vind mezelf mooier dan Kate Moss. Ja, durf daar maar een voor uit te komen! Last? Hoor ik je denken. Wat een luxe! Inderdaad, het is heerlijk - totdat je overal tegen aan begint te stoten omdat je ergens makkelijk tussen denkt te passen. Je je auto netjes parkeert naast een andere, en de deur met geen mogelijkheid uitkomt. Je steevast in tweedehands winkeltjes in paskamer uit jurkjes scheurt waarvan je dacht dat ze ruim zouden zitten. Harembroeken op jouw lijf uitpakken als leggings. Je jezelf in een etalageruit ziet, en denkt: wie is dat dikkerdje? Waar ken ik die ook alweer van?

Gijsje

Als ik mezelf zou tekenen, zoals de dappere VIVA- vrouwen hebben gedaan, zou ik maatje 36 tekenen. Huidige werkelijke stand: 40 - 42, L, whatever. Let wel: ik ben al een tijdje op een geweldig effectief gezond dieet (Nederland Slank), onder leiding van een strenge, doch rechtvaardige diëtiste (google maar) die het huis begrijpt als ik in zware tijden per ongeluk een wijntje achterover kiep. Ik ben al zeven kilo kwijt. Door gewoon te eten, drie keer per dag.

Maar jezus, het kon ook niet meer. Ik kijk niet graag in de spiegel, want dat verstoord mijn goddelijke zelfbeeld, de weegschaal laat ik ook liever in z'n eigen sop gaarkoken, maar op een gegeven moment kom je niet meer weg met je zelfbeeld dat nooit ouder is geworden dan de perfecte zeventien jaar.

En dan is het ineens bijna voorjaar en verzinnen ze weer allemaal leuke modetrends - maar je mag niets kopen. Nog niet. eerst moet dat stomme streefgewicht behaald zijn. Maat 38, om en nabij. Nog zeker zes kilo dus. Ik maak alvast lijstjes van items waar ik hebberig van word (die zwarte bloementrend is echt helemaal mij: romantisch en dark), en scheur plaatjes uit voor straks. Maar mijn haar, daar moeten ze vanaf blijven met hun trends, hoe leuk het kapselplaatjeskijken ook is. IK heb namelijk perfect haar. Veel beter dan dat van Kate Moss. En daar is niets ingebeelds aan.

Gijsje van Bentum, hoofdredacteur van de vivagijsje-van-bentum

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn