Nederland-Slank-4

Nieuwsbrief - 6 keer per dag eten, ongezond?!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

 

Ken je dat? Wanneer je elke 3 uur eet - zoals het advies luidt van het Voedingscentrum - dan krijg je ook echt trek elke 3 uur. Het hormoon Insuline zorgt hiervoor. Maar willen we elke 3 uur trek hebben?

Insuline reguleert je bloedsuikerspiegel en het zorgt er ook voor dat je honger krijgt. Insuline transporteert de ingenomen energie naar de cellen. Hoe vaker je eet, hoe meer insuline je aanmaakt. Wanneer je lichaam te veel energie binnen krijgt, dan wordt het opgeslagen als vet.

Drie keer per dag eten is echt voldoende. Zo houd je namelijk het insulineniveau laag, krijg je geen trek en spreekt je lichaam je vetreserves aan. Het programma van Nederland Slank is gebaseerd op dit principe.

Hoe gaat het met Gea?

Inmiddels 6 weken bezig met het Nederland Slank programma en het gaat goed! Ik bleef een weekje hangen op 68 kilo, maar mijn maten waren wel kleiner geworden. En vanmorgen op de schaal was ik opeens 66 kilo!!*

Het gaat me nog steeds goed af. Het eten gaat me ook steeds beter smaken en het is nu een gewoonte geworden. Ik hoef niet zo lang meer na te denken over wat ik moet inkopen.

Zalm perfect voor gewichtsverlies!

Vitamine D en omega3 vetzuren zijn voedingsstoffen die het gewichtsverlies stimuleren. Deze voedingsstoffen zitten in grote hoeveelheden in zalm.

Vitamine D

Vitamine D verhoogt de spierkracht, verbetert de botstructuur en vermindert de kans op het krijgen van diabetes type 2. Het draagt ook bij aan de afbraak van vet. Het zorgt ervoor dat het lichaam eerder vet verbrandt dan ander weefsel. Daardoor is het makkelijker om ongewenst vet te verliezen.

Omega3

Omega3 heeft in 3 manieren een positief effect op uw lichaam, waardoor u meer gewicht zult verliezen.

  • Met Omega3 verbrand het lichaamsvet veel effectiever
  • Omega3 geeft meer energie, zodat u meer gedaan krijgt en uw training effectiever wordt
  • Omega3 verbetert de insuline gevoeligheid

Hierdoor werkt uw lichaam beter, bouwt het meer spierweefsel op en wordt er meer vet verbrand. Eet daarom één tot twee keer per week vette vis.

Oven gegaarde zalm met broccoli en salade

Ingrediënten*

  • Zalmfilet
  • Broccoli
  • Gemengde sla
  • Avocado
  • Komkommer
  • Tomaat

Bereiding

Scheur een stuk aluminium folie af en vouw dit door midden. Leg de zalm er op en breng het op smaak met peper en zout. Vouw de folie dicht tot een pakketje.

Plaats het pakketje in een ovenschaal in de oven op 180 graden. Laat dit 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van het stuk zalm.

Snij de broccoli in roosjes en zet het met weinig water in een pan op het vuur. Laat dit vijf minuten koken en giet het af.

Snij de komkommer, tomaat en avocado in blokjes en meng met een eetlepel azijn door de sla.

Dit recept is geschikt tijdens de strenge fase. Als je in de behoudfase zit, kun je er ook voor kiezen om pijnboompitten door de sla te doen en een paar druppels olie over de salade te sprenkelen.

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Epigenetica van het endorfine herstel. Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat.