nederland-slank-webdev-main

Jorieke Kuipers strijd om de kilos kwijt te raken

Geschreven door: Rachida Lachhab
15 september 2016

Mijn verhaal

Al een aantal jaJorieke-voorren zat ik niet lekker in mijn vel. Ik vond mijzelf niet mooi, wist dat ik veel te dik was. Ik jojoode wat af met dieten. Door stress, overspannen zijn, gebroken nachten kwamen toch altijd het ongezonde eten en de vreetbuien terug.
In april van dit jaar ging bij mij de knop om. Ik googlede op „ verantwoord 30 kilo afvallen” en kwam terecht bij Nederland Slank. In mei begonnen met een dieet via internet waarbij ook veel groentes,vlees en vis gegeten wordt, en daarnaast ging ik 3 keer per week hardlopen. De kosten van NLslank weerhielden me er nog van daarmee te starten, maar de belafspraak met Liesbeth liet ik wel staan. Na 2 weken groentenshakes wist ik al dat ik dit niet ging volhouden tot de 30 kilo en het telefoongesprek met Liesbeth trok me over de streep. Na bloedprikken en afwachten tot mijn persoonlijke plan af was en mijn eerste afspraak met Panthea was, kon ik eind mei van start.
Nu, bijna 5 maanden later, ben ik 29 kilo kwijt en aan mijn laatste kilo bezig. En ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest en kan ik weer met trots naar mezelf kijken. Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf. Ik voel me fit en gezond en sta positiever in het leven dan een half jaar geleden. Ik heb enorm veel lol in het zoeken naar recepten (ben niet zo’n hele creatieve kok) en die uitproberen en geniet enorm van het eten. Het dieet kost me totaal geen moeite en ik heb zelden een hongergevoel. Ik eet gevarieerd en heb vertrouwen in de toekomst.Jorieke-na
Ik vind het best spannend om straks te gaan sjoemelen, ook omdat ik bang ben in mijn oude patroon te vervallen. Maar dankzij de goede begeleiding denk ik dat dat wel goed komt. Tenslotte gaat het al zolang goed.
Het is heus niet dat ik nooit eens trek heb in chocola, taart of een lekkere pasta, maar er aan denken en het ook doen zijn nog steeds 2 dingen! Ik hoop dat ik het kan beperken tot af en toe een beetje. Ik wil niet meer terug naar die 30 kilo meer!
Bedankt tot zover Nederland Slank! De kosten zijn het dubbel en dwars waard!

Jorieke

 

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding