bannerimage

Jorieke Kuipers strijd om de kilos kwijt te raken

Geschreven door: Rachida Lachhab
15 september 2016

bannerimage

Jorieke Kuipers strijd om de kilos kwijt te raken

Geschreven door: Rachida Lachhab

Mijn verhaal

Al een aantal jaJorieke-voor-162x300ren zat ik niet lekker in mijn vel. Ik vond mijzelf niet mooi, wist dat ik veel te dik was. Ik jojoode wat af met dieten. Door stress, overspannen zijn, gebroken nachten kwamen toch altijd het ongezonde eten en de vreetbuien terug.
In april van dit jaar ging bij mij de knop om. Ik googlede op „ verantwoord 30 kilo afvallen” en kwam terecht bij Nederland Slank. In mei begonnen met een dieet via internet waarbij ook veel groentes,vlees en vis gegeten wordt, en daarnaast ging ik 3 keer per week hardlopen. De kosten van NLslank weerhielden me er nog van daarmee te starten, maar de belafspraak met Liesbeth liet ik wel staan. Na 2 weken groentenshakes wist ik al dat ik dit niet ging volhouden tot de 30 kilo en het telefoongesprek met Liesbeth trok me over de streep. Na bloedprikken en afwachten tot mijn persoonlijke plan af was en mijn eerste afspraak met Panthea was, kon ik eind mei van start.
Nu, bijna 5 maanden later, ben ik 29 kilo kwijt en aan mijn laatste kilo bezig. En ik ben in tijden niet zo gelukkig geweest en kan ik weer met trots naar mezelf kijken. Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf. Ik voel me fit en gezond en sta positiever in het leven dan een half jaar geleden. Ik heb enorm veel lol in het zoeken naar recepten (ben niet zo’n hele creatieve kok) en die uitproberen en geniet enorm van het eten. Het dieet kost me totaal geen moeite en ik heb zelden een hongergevoel. Ik eet gevarieerd en heb vertrouwen in de toekomst.Jorieke-na-225x300
Ik vind het best spannend om straks te gaan sjoemelen, ook omdat ik bang ben in mijn oude patroon te vervallen. Maar dankzij de goede begeleiding denk ik dat dat wel goed komt. Tenslotte gaat het al zolang goed.
Het is heus niet dat ik nooit eens trek heb in chocola, taart of een lekkere pasta, maar er aan denken en het ook doen zijn nog steeds 2 dingen! Ik hoop dat ik het kan beperken tot af en toe een beetje. Ik wil niet meer terug naar die 30 kilo meer!
Bedankt tot zover Nederland Slank! De kosten zijn het dubbel en dwars waard!

Jorieke

 

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.