bannerimage

Kruidige kikkererwten met vele toepassingen

Geschreven door: Rachida Lachhab
02 maart 2016

bannerimage

Kruidige kikkererwten met vele toepassingen

Geschreven door: Rachida Lachhab

Het heerlijke en gemakkelijke recept voor geroosterde kruidige kikkererwten. Deze kikkererwten zijn erg lekker door een koude salade of door een warm gerecht. Ook kun je blijven variëren met kruiden en zo elke keer een andere smaak ontdekken!

Benodigdheden:kikkererwten

  • 200 gram kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Chilipeper
  • Eventueel peper, mineraalzout en een scheutje limoen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie toe en de kruiden en meng het geheel door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant. Haal de bakplaat uit de oven en hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Doe de kikkererwten door een salade en voeg een scheutje limoen toe voor een frisse nasmaak!

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.