bannerimage

Lose the wheat, lose the weight!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
07 december 2013

Tarwe wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, maar gezond is het niet. Tarwe kan je dik en ziek maken! Dat zegt Cardioloog W. Davis MD in zijn boek Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight and Find your path to back to health.

Davis vertelt daarin dat tarwe niet meer lijkt op het tarwe zoals het hoort te zijn. Het is gekruist met andere gewassen, zodat het snel groeit en snel geoogst kan worden. Het gevolg is dat de planten de helft korter zijn bij het oogsten en de krop veel grover is dan vroeger.


Bij een onderzoek onder 2.000 van zijn patiënten bleek dat bij het totaal weglaten van tarwe in het dieet, klachten zoals allergie, eczeem en abcessen in de buik verdwenen. Ook vielen zij in korte tijd 10 kilo af.

Waarom maakt tarwe dik? In de tarwe van tegenwoordig komt Gliadine voor en dat veroorzaakt een hongergevoel en eetbuien. Ook zorgt tarwe voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, kanker, ontstekingsziekten zoals reuma en Fibromyalgie , allergieën en andere klachten.

Lees daarom goed de etiketten om te voorkomen dat je producten eet met gemanipuleerde tarwe. Naast brood wordt tarwe namelijk ook in veel andere producten verwerkt als koekjes, chips, sausjes, pakjes, worst en tussendoortjes. Door voor biologisch brood te kiezen, sluit je gemanipuleerde tarwe uit. Als je geen tarwe wilt eten, kies dan voor brood op basis van spelt, rogge of kamut.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Epigenetica van het endorfine herstel. Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat.