bannerimage

Lose the wheat, lose the weight!

Geschreven door: admin
07 december 2013

bannerimage

Lose the wheat, lose the weight!

Geschreven door: admin

Tarwe wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, maar gezond is het niet. Tarwe kan je dik en ziek maken! Dat zegt Cardioloog W. Davis MD in zijn boek Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight and Find your path to back to health.

Davis vertelt daarin dat tarwe niet meer lijkt op het tarwe zoals het hoort te zijn. Het is gekruist met andere gewassen, zodat het snel groeit en snel geoogst kan worden. Het gevolg is dat de planten de helft korter zijn bij het oogsten en de krop veel grover is dan vroeger.


Bij een onderzoek onder 2.000 van zijn patiënten bleek dat bij het totaal weglaten van tarwe in het dieet, klachten zoals allergie, eczeem en abcessen in de buik verdwenen. Ook vielen zij in korte tijd 10 kilo af.

Waarom maakt tarwe dik? In de tarwe van tegenwoordig komt Gliadine voor en dat veroorzaakt een hongergevoel en eetbuien. Ook zorgt tarwe voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, kanker, ontstekingsziekten zoals reuma en Fibromyalgie , allergieën en andere klachten.

Lees daarom goed de etiketten om te voorkomen dat je producten eet met gemanipuleerde tarwe. Naast brood wordt tarwe namelijk ook in veel andere producten verwerkt als koekjes, chips, sausjes, pakjes, worst en tussendoortjes. Door voor biologisch brood te kiezen, sluit je gemanipuleerde tarwe uit. Als je geen tarwe wilt eten, kies dan voor brood op basis van spelt, rogge of kamut.

 

admin

Geschreven door: admin

Liesbeth werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.