Nederland-Slank-2

Marijn valt gezond af met Nederland Slank! deel 3

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
31 oktober 2017

 

Gezond afvallen met Marijn

 

Hoi allemaal!

de strenge fase is voor mij voorbij! 2 weken lang, 3 keer per dag eten en meer niet. Wat zag ik daar tegen op.. Als dietist ben ik zo gewend aan minimaal 6x per dag eten dat ik het moeilijk vond om dat los te laten. Maar nu ik het eenmaal geprobeerd heb en resultaat zie, merk ik dat het best wel meevalt! Hieronder zie je mijn nieuwe meterstanden. Ik ben deze week nog 2 kg afgevallen en wederom een aantal centimeters kwijt. Ik ben hier heel tevreden mee en ben ook blij met hoe ik er nu uit zie.

ppWat ik heel erg gemerkt heb is dat 'sjoemelen' het echt alleen maar moeilijker voor jezelf maakt. Zoals vanmorgen, ik was aan het werk (ik werk op een broodafdeling) en ik moest warme speculaas-staven in stukjes snijden om aan klanten laten proeven. En dan kan ik er natuurlijk niet van afblijven, want je moet wel van steen zijn om daar niet van te eten! Zo probeerde ik het voor mezelf goed te praten dat ik een stukje nam.. en later nog een.. Hartstikke lekker, uiteraard, maar wat was het gevolg? juist; ik wilde meer. Mijn suikerspiegel raakte uit balans en ik kreeg meer trek.

 

Naamloos-1 meterstanden week 3

 

Omdat ik mijn streefgewicht heb bereikt ga ik vanaf nu opbouwen. Ik mag aan iedere maaltijd een eetlepel olie toevoegen en daarnaast 25% meer eten. Ik blijf de komende weken precies mijn plan volgen, vooral om te voorkomen dat ik terugval in oude gewoonten. Op mijn werk zal het moeilijk worden, zeker met de sinterklaas en kersttijd in aantocht.. Maar ik zal me toch echt sterk moeten houden om het resultaat te krijgen wat ik wil; een goed gereguleerde bloedsuiker en daardoor een goed eetpatroon en een gezond lijf!

Deze week mag ik ook een lijstje maken met dingen die ik echt heel erg mis en waarmee ik wil 'sjoemelen'. Nou nummer 1 weet ik al; mijn havermout ontbijt. En nee niet zo'n bak met dikke brei, havermout met appel en kaneel (appeltaart) of havermout met wortel (worteltaart). Al een aantal jaar eet ik dit bijna iedere ochtend (ik varieer wel veel in wat ik er doorheen doe). En ik heb dat deze twee weken echt gemist. Meer dan dingen als snoep of bijvoorbeeld pizza, dat at ik al wel vaker twee weken niet. Maar die havermout...

Volgende week laat ik jullie weten hoe het gegaan is met het opbouwen!

Groetjes Marijn

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn