bannerimage

Marijn valt gezond af met Nederland Slank! deel 3

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
31 oktober 2017

bannerimage

Marijn valt gezond af met Nederland Slank! deel 3

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

 

Gezond afvallen met Marijn

 

Hoi allemaal!

de strenge fase is voor mij voorbij! 2 weken lang, 3 keer per dag eten en meer niet. Wat zag ik daar tegen op.. Als dietist ben ik zo gewend aan minimaal 6x per dag eten dat ik het moeilijk vond om dat los te laten. Maar nu ik het eenmaal geprobeerd heb en resultaat zie, merk ik dat het best wel meevalt! Hieronder zie je mijn nieuwe meterstanden. Ik ben deze week nog 2 kg afgevallen en wederom een aantal centimeters kwijt. Ik ben hier heel tevreden mee en ben ook blij met hoe ik er nu uit zie.

Marijn is 10 kg afgevallen bij Nederland SlankWat ik heel erg gemerkt heb is dat 'sjoemelen' het echt alleen maar moeilijker voor jezelf maakt. Zoals vanmorgen, ik was aan het werk (ik werk op een broodafdeling) en ik moest warme speculaas-staven in stukjes snijden om aan klanten laten proeven. En dan kan ik er natuurlijk niet van afblijven, want je moet wel van steen zijn om daar niet van te eten! Zo probeerde ik het voor mezelf goed te praten dat ik een stukje nam.. en later nog een.. Hartstikke lekker, uiteraard, maar wat was het gevolg? juist; ik wilde meer. Mijn suikerspiegel raakte uit balans en ik kreeg meer trek.

 

meetgegevens hoeveel is Marijn afgevallen meterstanden week 3

 

Omdat ik mijn streefgewicht heb bereikt ga ik vanaf nu opbouwen. Ik mag aan iedere maaltijd een eetlepel olie toevoegen en daarnaast 25% meer eten. Ik blijf de komende weken precies mijn plan volgen, vooral om te voorkomen dat ik terugval in oude gewoonten. Op mijn werk zal het moeilijk worden, zeker met de sinterklaas en kersttijd in aantocht.. Maar ik zal me toch echt sterk moeten houden om het resultaat te krijgen wat ik wil; een goed gereguleerde bloedsuiker en daardoor een goed eetpatroon en een gezond lijf!

Deze week mag ik ook een lijstje maken met dingen die ik echt heel erg mis en waarmee ik wil 'sjoemelen'. Nou nummer 1 weet ik al; mijn havermout ontbijt. En nee niet zo'n bak met dikke brei, havermout met appel en kaneel (appeltaart) of havermout met wortel (worteltaart). Al een aantal jaar eet ik dit bijna iedere ochtend (ik varieer wel veel in wat ik er doorheen doe). En ik heb dat deze twee weken echt gemist. Meer dan dingen als snoep of bijvoorbeeld pizza, dat at ik al wel vaker twee weken niet. Maar die havermout...

Volgende week laat ik jullie weten hoe het gegaan is met het opbouwen!

Groetjes Marijn

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.