jorieke-nederland-1

Wanneer is het “me-time”?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

Door de drukte vergeten wij makkelijk onszelf. Eerst het werk en alle stress die erbij komt kijken, dan de kinderen, dan de partner, dan het huishouden, boodschappen doen, geldproblemen en schulden en noem maar zo op.

Maar wanneer is het “me-time”?

“Ik ga dagen achter elkaar door en door en door totdat ik vermoeid raak. Zo moe dat zelfs acht uur goede slaap niet helpt. Ik sta moe op en ik ga moe naar bed.” Waarom doen wij onszelf dit aan?

Door jezelf op de eerste plaats te zetten zijn wij gelukkiger, hebben wij meer rust, kunnen wij betere keuzes maken en kunnen wij uiteindelijk ook meer voor de anderen betekenen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan zou je zeggen, maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Stress is niet altijd te vermijden, dat weet ik. DUS IS HET BELANGRIJK OM TE ONTSTRESSEN. Even een warm bad in de avond of een lange douche, een leuk boekje om tijdens je pauze (of in de trein) te lezen, met je gezin of vrienden iets leuks doen in het weekend, een saunaatje pakken, zwemmen, yoga, massage, wandelen en zo kan ik oneindig doorgaan… Het gaat erom dat je iets doet wat jij leuk vind en waardoor je eventjes alle problemen en obstakels in het leven vergeet.

Nog een grote stressfactor is onze voeding. Bestrijdingsmiddelen, ongezonde suikers en vetten en E-nummers zijn allemaal factoren die het lichaam stress bezorgen. Het lijf moet meer werk doen om deze stoffen te verwerken en te verwijderen. Aan de andere kant nemen wij te weinig vocht, vezels, vitamines en mineralen tot ons binnen. Wat voor nog meer tekorten zorgt. Ons lichaam word zwak, we krijgen klachten w.o. nog meer vermoeidheidsklachten.

Daarom vind ik gezond eten in combinatie met de juiste supplementen het beste medicijn wat er is.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn