bannerimage

Mijn eerste week Nederland Slank, Auke

Geschreven door: Auke de Krijger
22 juni 2015


Mijn eerste week Nederland Slank zit er op!

 Voorbereidingsfase
Afgelopen week ben ik begonnen met de voorbereidingsfase. In deze fase gebruikte  ik in de ochtend een glas met bitterzout en at ik over de dag 3 maaltijden met zilvervliesrijst. De rauwe portie van deze hele dag is 200 gram. Het bitterzout heeft absoluut een wrange smaak en moet ik in zo min mogelijk teugen weg drinken.
Het eten van rijst was absoluut geen probleem. Het is niet de rijst die ik van vroeger kende (harde korrel, kurkdroog) maar ik heb rijst die zacht en smaakvol is. Het is een beetje ongezellig aan de eettafel ‘s avonds aangezien het nog geen tijd is voor mij om te eten en de rest is bezig met een lekkere maaltijd…! Ik merkte wel dat ik overal ineens meer eten ruik en zie, op tv, in de koelkast….met zo’n dagje merk je toch altijd hoezeer je de hele dag door bezig bent met eten!

 Strenge Fase
Na 2 dagen begon mijn strenge fase. Ik heb een prachtig voedingsplan gekregen waar ik alle kanten mee uit kan. Kip met groenten, yoghurt met fruit of ei met groenten als ontbijt, bonen met groenten,vlees met groenten of tofu met groenten voor de lunch en gevogelte met groente, paddenstoelen met groente of vis met groente als diner opties. En dan ook nog fruitjes (minimaal 1 appel) én 6 rogge knäckebröds!! Krijg ik dat allemaal op?? Ja hoor, ik ben dol op eten dus dit zal wel moeten lukken. Ik ervaar op deze eerste eet-dag kou en veeeeel hoofdpijn. Ik heb nooit hoofdpijn dus ik heb echt een koud washandje op mijn voorhoofd nodig en ga vroeg naar bed. 

Meten en (w)eten
In de strenge fase meet ik precies mijn porties eten af. Een paar voorbeeldjes van mijn dagen:
Een ontbijt met gekookt ei met komkommer en tomaat op 2 knackebröd. Lunch een bakje hüttenkäse met worteltjes om te dippen, roosjes broccoli en augurk met 1 knäckebröd en een appel na. Diner is 130g tonijn met 135g spinazie en tomaat. Eten was vandaag lastig te plannen en ik heb de hele dag hoofdpijn gehad. Ondanks dat ik écht genoeg water heb gedronken!

Een ontbijt met gekookt ei op 2 crackers met komkommer, radijs en koriander en een grote appel. Lunch is een portie witte bonnen met zachte courgette en een halve tomaat en komijnkruiden. Lekker! Maar de appel die ik daarna neem valt zwaar op mijn maag en ik heb de rest van de middag veel buikpijn.  Diner heb ik een stukje in de oven gestoomde zalm met spinazie met chilivlokken en 2 knäckebröd. Ik heb nog nooit spinazie op een cracker gegeten maar ach, het smaakt me prima. Daarna een schaaltje verse kersen! Halverwege de maaltijd krijg ik weer enorme buikpijn, krampen in mijn slokdarm?? Erg vervelend. Ik eet wel mijn hele maaltijd op.. met tegenzin. Om mezelf op de vrolijken ga ik een stukje wandelen en boodschappen doen voor de rest van de week!
maaltijd-NLSL3

Een ontbijt met lekkere sojayoghurt met bosbesjes! En wederom 2 knäckebröd, dit keer als muesli verkruimeld in de yoghurt. Vanmiddag eet ik een half bakje hüttenkäse met gekookte en gepureerde worteltjes…een soort wortelspread dus voor op het knäckebröd. In de hüttenkäse doe ik ook wat paprikapoeder en witte peper. En natuurlijk die appel na. De honger wordt overdag al minder en ik  heb geen hoofdpijn gehad vandaag. Deze avond eet ik voor het eerst (ooit) oesterzwammen…gegrild met courgetti! L-e-k-k-e-r… Alleen de 2 (!) tenen knoflook bij de oesterzwammen zijn geen goed idee. Er is geen tandpasta tegenop te poetsen…
maaltijd-NLSL2-300x300

Deze dag moet ik werken dus zal mijn maaltijden meenemen en meer moeten plannen. De yoghurt eet ik nu met kersen en knäckebröd -muesli. De appel moet ik overslaan  door tijdsgebrek.  Als lunch heb ik alweer hüttenkäse, dit keer met olijfjes, rucola en komkommer. Iedereen in mijn omgeving vraagt naar het dieet! Ik heb het deze dag al zo’n 3x uit gelegd wat het inhoudt. Water drinken vergeet ik vandaag een beetje…Ik heb maar 2 flesjes op en 3 bekers thee. De honger valt wederom ontzettend mee vandaag, er wordt naast mij een broodje kroket gegeten maar het doet me niks. Als diner heb ik een stukje vis met spitskool en ui op de bbq. Erg lekker om dit in bakpapier te grillen i.p.v. in aluminiumfolie.
meetwaarden-week-2-1024x745

Mijn bevindingen deze week uit  de meterstandentabel:  Ik heb veel hoofdpijn gehad de eerste week en last van mijn buik na de maaltijden. Ook vergeet ik nog wel eens eerst de hap eiwit te nemen voor ik begin aan mijn fruit of knäckebröd. Water drinken gaat mij steeds beter af. Ik ben wel een paar kilo’s lichaamsgewicht kwijt, maar dit zal vooral van de voorbereidingsfase zijn geweest????????????Nee hoor, centimeters zijn ook weg.

Al met al zit de eerste week er op!

Groetjes Auke

Auke de Krijger

Geschreven door: Auke de Krijger