bannerimage

Nederland Slank vs. Cure4Life

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 januari 2020

Wanneer men opzoek gaat naar een afslankmethode, biedt het internet genoeg keuze op het gebied van programma’s en diëten die het afslanken zouden bevorderen. De diëtisten van Nederland Slank krijgen daarom ook vaak dezelfde vragen te horen: ‘Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het Nederland Slank programma en andere diëten?’ en ‘Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou het Nederland Slank programma wél werken?’.

Daar komt nog eens bovenop dat sommige programma’s op elkaar kunnen lijken. Onze diëtisten krijgen namelijk ook geregeld vragen over wat nu precies het verschil is tussen de programma’s van Nederland Slank en Cure4Life. Ben jij ook benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee programma’s? Lees dan gauw verder.

Bloedonderzoek

Nederland Slank geeft voedingsadvies op maat door onder andere vooraf een bloedonderzoek uit te voeren. Hierbij wordt er naar verschillende waarden in het bloed gekeken en vervolgens aan patroonherkenning gedaan. Het bloedonderzoek wordt uitgevoerd bij een prikpost bij jou in de buurt of je krijgt een VIP-behandeling waarbij Prikdienst Nederland bij jou thuis komt om je bloed af te nemen.

De kosten van het bloedonderzoek vallen binnen het pakket van Nederland Slank. Je krijgt dus geen rekening achteraf. Onze diëtisten vragen ook uitgebreid naar jouw medische geschiedenis en eventuele gezondheidsklachten. Aan de hand van het bloedonderzoek en de uitgebreide vragenlijst wordt uiteindelijk een persoonlijk voedingsplan opgesteld.

Cure4life baseert het voedingsadvies ook op een bloedonderzoek dat voorafgaand aan het programma wordt uitgevoerd. Via je huisarts krijgt Cure4Life de resultaten binnen en maakt zo jouw voedingsplan. Het bloedonderzoek valt niet binnen de kosten van het programma. Je betaalt dus je eigen bloedonderzoek. En dat valt onder je eigen risico.

Begeleiding en opbouw van het programma

Bij Nederland Slank werken uitsluitend gediplomeerde diëtisten/orthomoleculair therapeuten die jou begeleiden in het halen van je doel. De diëtist begeleid je door de 4 fasen van het programma. Door middel van de 2-daagse voorbereidingsfase wordt je lichaam klaargemaakt voor het volgen van het voedingsplan. Daarna ga je het persoonlijke voedingsplan nauwkeurig volgen. Wanneer je je streefgewicht hebt bereikt, begeleidt de diëtist jou bij het langzaam weer uitbreiden van je voedingspatroon.

Tot slot krijg je begeleiding in het behouden van gewicht. Bij Nederland Slank krijg je begeleiding bij het afvallen door middel van onder andere 10 Skype consulten. Hiervoor hoef je de deur niet uit, dus waar je ook woont, afvallen bij Nederland Slank kun je altijd, overal en wanneer jij maar wil. Bij Cure4life word je niet altijd begeleid door een orthomoleculair therapeut of diëtist.

De consulenten van Cure4Life hebben namelijk verschillende achtergronden. Ook het programma van Cure4Life bestaat uit verschillende fasen. Zij hebben tevens een voorbereidingsfase ofwel ontgiftingsfase die 2 weken duurt, een fase waarin je het voedingsplan nauwkeurig volgt, een fase waar je je voedingspatroon weer mag uitbreiden en tot slot de fase waarin je richtlijnen krijgt voor de toekomst. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen krijg je een aantal consulten op afspraak in een praktijk.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Bij Nederland Slank wordt de begeleiding gedaan door diëtisten die tevens orthomoleculair therapeut zijn. Zij hebben naast de 4-jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek ook een opleiding tot orthomoleculair therapeut genoten. In de praktijk betekent dit dat zij als diëtist beschikken over een bovengemiddelde kennis met betrekking tot voeding en gezondheid.

Ook betekent dit dat het Nederland Slank programma vaak (deels) wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Bij Cure4Life wordt men niet altijd begeleid door een orthomoleculair therapeut of diëtist. Afhankelijk van je woonplaats krijg je een consulent/coach toegewezen die je begeleidt bij het afvallen. Dit betekent dat je de kosten van het programma niet (altijd) kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

Conclusie

Dus ben jij op zoek naar persoonlijk voedingsadvies en wil je je gezondheid verbeteren?* Dan ben je bij Nederland Slank aan het goede adres! Je krijgt begeleiding door ervaren orthomoleculair geschoolde diëtisten tijdens skype-consulten die flexibel zijn in te plannen.

Nederland Slank hanteert tevens een totaalprijs waaronder het bloedonderzoek, het voedingsplan en de consulten met de diëtist vallen. En het mooie is dat deze kosten vaak (deels) worden vergoed door je zorgverzekeraar! Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog een gratis consult aan. *Disclaimer : Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn