boodschappens

Nieuw Onderzoek: Nederlanders Ontdekken Voedingsstoffen Tekort

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
22 december 2023

 

Nederlanders hebben een tekort aan essentiële voedingsstoffen: dat wijst nieuw onderzoek uit!

De resultaten van een recente studie tonen aan dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking een lagere inname heeft van bepaalde voedingsstoffen dan aanbevolen, vooral bij vrouwen en adolescenten. Dit is verrassend, aangezien men zou verwachten dat in een land als Nederland de voedingsinname adequaat zou zijn.

Ter verduidelijking hebben we een samenvatting van deze studie opgesteld in het artikel 'Nederlanders Eten Te Weinig Voedingsstoffen: Een Zorgwekkende Ontwikkeling'’. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer details, is het volledige onderzoek beschikbaar via een link.

Deze bevindingen versterken onze toewijding om onze lezers te informeren over voedingsgerelateerde onderwerpen. In ons blog op onze website publiceren we regelmatig artikelen over voeding en voedingsstoffen, waaronder recente publicaties over vitamine D, magnesium en spoorelementen. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37542641/

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn