bannerimage

Hoeveel geef je uit aan het onderhoud van je lichaam?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 augustus 2014

bannerimage

Hoeveel geef je uit aan het onderhoud van je lichaam?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Wij hebben het goed in Nederland. Iedereen heeft een inkomen. De een meer dan de ander, maar het geld stroomt GELUKKIG maandelijks de bank in. Nu is de vraag: "hoe besteden wij onze inkomsten?". Laten we eerlijk zijn, meer dan wat ons lief is gaat naar de belastingdienst. Dan blijven wat maandelijkse kosten zoals de huur/hypotheek, energiekosten, tv en internet, over. Als je slim bent wil je ook wat sparen voor vakantie, verbouwing, verhuizing, nieuwe auto en noem maar zo op. En dan …… wat doen wij met de rest?

Investeren in onze gezondheid investeren in gezondheid

Gek genoeg geven wij makkelijker ons geld aan de verbouwing van het huis uit, dan het verbouwen van ons eigen lichaam. En nee, met verbouwen van het lichaam bedoel ik geen plastische chirurgie. Hoe oud ben je? Dat is het aantal jaren dat je in je lichaam hebt gewoond. Als het je huis was had je misschien allang naar een nieuwe gezocht, nieuwe spullen gekocht of misschien wat dingen opgeknapt in huis. Maar wanneer heb je voor het laatst je lichaam opgeknapt? Een nieuwe lever, nier,  hart en darmen om de zoveel tijd zou ideaal zijn, maar zover is de wetenschap nog niet of je moet er heel lang voor in de rij staan en een hele gevaarlijke operatie ingaan.

Detoxen

Zo kom ik tot de volgende conclusie; zorg goed voor je lichaam en knap het eens in het jaar op door bijvoorbeeld te detoxen. Detoxen vergelijk ik altijd met het wit verven van de muren van je huis. Het heeft weinig zin wanneer je daar de volgende dag met viezigheid naar gaat gooien.

 

gezond eten zoals fruit draagt bij aan de gezondheid galstenen

 

Gezond eten

Geloof het of niet, maar dit zijn galstenen, zo groot dat ze na heftige galaanvallen en veel pijn operatief verwijderd moesten worden. Galstenen kunnen ontstaan door ongezond eten. De galblaas gaat dan minder goed werken en de inhoud van de gal veranderd door ongezond te eten. Er ontstaan stenen in je lichaam! Dit zou je kunnen voorkomen door gezond te eten (tenminste, zoals wij vinden dat gezond eten er uit ziet)

Succesverhaal

Ik hoop dat je nu die keuze makkelijker kunt maken. 999 euro lijkt veel, maar je krijgt er zoveel voor terug! Mijn nieuwe cliënt Seppel was samen met zijn vrouw Anya twee weken met het Nederland Slank programma bezig. Seppel 7,5 kg lichter en snurkt niet meer volgens Anya, dus hoeft zij in de nacht niet ergens anders te gaan slapen. Zij is zelf 6,5 kg kwijt. Bovendien is het einde van zijn diabetes in zicht en heeft zij geen last meer van stijve gewrichten.*

 

 

 

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

 

 

 

 

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.