bannerimage

Ontbijt trifle met rood fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
30 november 2021

NL slank - Ontbijttrifle 3-2

Bereidingstijd 10 minuten

Dit is een simpel en verantwoord recept voor een toetjes ontbijt. Ja, je leest het goed. Een toetje als ontbijt! Nog een voordeel: met maar drie ingrediënten staat dit snel op tafel. Dat maakt deze trifle een prima begin van een (drukke) dag!

Tip
Wat ook lekker smaakt? Probeer eens een ander soort fruit. Perzik, abrikoos of appel bijvoorbeeld! 

Wist je dat..
Het altijd beter is om voor volle zuivelproducten te kiezen? Volle zuivelproducten zijn minder bewerkt en dus beter voor je lichaam. Magere- en light producten vervangen vet door andere toevoegingen - zoals suiker en zoetstoffen. Juist het vet in zuivel zorgt voor de volle, romige smaak. En waar is dat goed voor? Juist! Een lekker vol gevoel tot aan de lunch!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 120 g bramen en/of frambozen
  • 2 roggecrackers
  • kaneel
  • 200 g volle (geiten)yoghurt

Bereiding

Stap 1 Pureer het fruit met een staafmixer of blender. Kruimel de roggecrackers fijn. Voeg naar smaak kaneel toe aan de kruimels. Let op: meng de twee (2) mengsel niet.

Stap 2 Neem een hoog (dessert)glas. Vul dit met een klein laagje yoghurt gevolgd door een laagje rogge kruimels en een laagje gepureerd fruit. Herhaal deze stappen tot de yoghurt, fruit en kruimels op zijn. Dat was het. Eet smakelijk!Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn