bannerimage

Ontbijt trifle met rood fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
30 november 2021

bannerimage

Ontbijt trifle met rood fruit

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

NL slank - Ontbijttrifle 3-2

Bereidingstijd 10 minuten

Dit is een simpel en verantwoord recept voor een toetjes ontbijt. Ja, je leest het goed. Een toetje als ontbijt! Nog een voordeel: met maar drie ingrediënten staat dit snel op tafel. Dat maakt deze trifle een prima begin van een (drukke) dag!

Tip
Wat ook lekker smaakt? Probeer eens een ander soort fruit. Perzik, abrikoos of appel bijvoorbeeld! 

Wist je dat..
Het altijd beter is om voor volle zuivelproducten te kiezen? Volle zuivelproducten zijn minder bewerkt en dus beter voor je lichaam. Magere- en light producten vervangen vet door andere toevoegingen - zoals suiker en zoetstoffen. Juist het vet in zuivel zorgt voor de volle, romige smaak. En waar is dat goed voor? Juist! Een lekker vol gevoel tot aan de lunch!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 120 g bramen en/of frambozen
  • 2 roggecrackers
  • kaneel
  • 200 g volle (geiten)yoghurt

Bereiding

Stap 1 Pureer het fruit met een staafmixer of blender. Kruimel de roggecrackers fijn. Voeg naar smaak kaneel toe aan de kruimels. Let op: meng de twee (2) mengsel niet.

Stap 2 Neem een hoog (dessert)glas. Vul dit met een klein laagje yoghurt gevolgd door een laagje rogge kruimels en een laagje gepureerd fruit. Herhaal deze stappen tot de yoghurt, fruit en kruimels op zijn. Dat was het. Eet smakelijk!Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.