jorieke-nederland

Op naar een optimale gezondheid

Geschreven door: Rachida Lachhab
25 juli 2019

Wat gaat de tijd toch hard! Ik ben alweer bijna 4 weken bezig met het Nederland Slank programma en het bijhouden van mijn ervaringen door middel van mijn blog : ‘Op naar een optimale gezondheid’. Ondertussen ben ik ook anderhalve week geleden gestart met de minder strenge fase, ofwel fase 3. Waar sta ik nu en wat heeft het Nederland Slank programma tot nu toe voor mij kunnen betekenen? Zit ik wel echt op de juiste weg naar een optimale gezondheid? Lees gauw verder voor het antwoord op deze vragen!

Rust, reinheid, regelmaat Rachida

Ongeveer 4 weken terug begon ik aan het programma met wat vooroordelen en onzekerheid over wat ik ervan moest verwachten. Ik was namelijk zo gewend aan mijn huidige voedingspatroon en ervan overtuigd dat ik het al erg goed deed. Ik was dan ook erg opgelucht toen ik mijn voedingsplan te zien kreeg. Het plan bestond namelijk uit een ruime keuze aan voedingsmiddelen en maaltijden met normale porties. Al na een paar dagen merkte ik dat mijn hongergevoel tussen de maaltijden door helemaal verdwenen was. Normaal nam ik wel 3 keer op een dag een tussendoortje, maar nu is dat verleden tijd! Het Nederland Slank programma heeft mij geleerd regelmaat en structuur aan te brengen in mijn voedingspatroon. Ik eet op vaste tijden en plan mijn maaltijden zorgvuldig. Hierdoor is mijn relatie met voeding verbeterd. De maaltijdmomenten zijn, sinds ik het programma volg, momenten voor mijzelf. Ik geniet meer van het bereiden en van het nuttigen van de maaltijd. Het Nederland Slank programma is dus helemaal geen streng dieet, maar een manier van eten die de rest van je leven van toepassing blijft.*

Een kijkje in de keuken  aubergine

Ook vandaag nemen we weer een kijkje in mijn keuken! Met alle voedingsmiddelen op mij lijst is het soms moeilijk om te kunnen kiezen.. ik heb namelijk zoveel keus! Vooral nu ik in de minder strenge fase zit, ben ik weer anders gaan koken en bakken. Dit heeft vooral te maken het feit dat vet weer is toegestaan. Ik ben iemand die houdt van eten uit de oven,
want in de oven kun je bijna alles klaarmaken en heb je maar weinig tot geen vet nodig! Een paar dagen geleden heb ik één van mijn favoriete ovengerechten gemaakt, namelijk gevulde aubergine. Met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Denk maar eens aan een vulling op basis van groenten of vulling op basis van eiwit. Mijn aubergine was gevuld met kippengehakt, aubergine, courgette, tomaat en chinese kool. Om het af te maken heb ik de aubergine bestrooid met wat cottage cheese en wat verse koriander. Hmm.. om je vingers bij af te likken!

Meterstanden en gezondheid

Ondanks het vasten in de Ramadan, voel ik mij nog steeds goed. Ik heb geen last meer van hoofdpijnen en mijn gewrichtsklachten worden ook steeds minder. Helaas heb ik de afgelopen nachten minder goed geslapen. De oorzaak hiervoor ligt waarschijnlijk bij het feit dat ik in verband met de Ramadan nogal korte nachtjes heb en niet altijd in de gelegenheid ben een beetje te kunnen uitslapen. Maar ik verwacht dat dit wel weer beter zal gaan na afloop van de Ramadan. Verder merk ik ook dat mijn huid er steeds beter gaat uitzien. Zowel de huid op mijn gezicht als de rest van mijn lichaam voelt beter aan. Ook voel ik mij over het algemeen redelijk fit en heb ik geen last van vermoeidheid. Ondanks het vasten is mijn concentratievermogen goed en ben ik alert.

MeterstandenOok deze week ben ik dus positief over de effecten van het programma op mijn eetpatroon en mijn gezondheid. Ik ben dus goed op weg naar een optimale gezondheid! Hou de blog in de gaten voor nog meer updates.

Tot volgende week!

 

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding