jorieke-nederland-4

De reis naar een ander eetpatroon

Geschreven door: Rachelle Bottse
23 maart 2017

Voor mij was dit de week van de aanpassingen en het enthousiasme.
Ik had oprecht zin om te starten. Voordat ik begon had ik alleen niet goed ingeschat, hoeveel inpakt het op mijn leefgewoontes zou hebben. De eerste dagen dacht ik alles gewoon te doen zoals ik dat normaal deed, met 1 factor die anders was, namelijk het voedingsplan volgen. Maar een lifestyle verandering is meer dan alleen maar de juiste boodschappen in huis hebben. Vooral met de doelen die ik wil bereiken met dit programma. Om een voorbeeld te geven, ik was gewend om veelvuldig uit te slapen, maar een gezond eetpatroon is ook een regelmatig eetpatroon. Het is gewoon niet handig om pas om 11.00 uur aan je ontbijt te beginnen wanneer je aan intermittent fasting doet.
Nu gaat mijn wekker elke dag op hetzelfde tijdstip en plan ik mijn werkzaamheden en rusttijden om mijn maaltijdmomenten in plaats van andersom. Dit was deze week mijn belangrijkste aanpassing en tegelijkertijd ook de grootste uitdaging Verandering kost tijd.
Daar tegenover stond een berg enthousiasme voor mijn persoonlijk voedingsplan. Ik heb al maanden niet zoveel en zo luxe voor mezelf gekookt, als in deze week. Ik kan namelijk echt veel creaties maken met de voedingsmiddelen op mijn lijst. Ik merk dat ik er van geniet om die tijd voor mezelf te nemen.

Hieronder een foto impressie van een deel van mijn gerechten in week 1:

fotos-week

 

Rachelle Bottse

Geschreven door: Rachelle Bottse