bannerimage

Recept koolsalade met zwarte olijven en citroenvinaigrette

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 oktober 2018

bannerimage

Recept koolsalade met zwarte olijven en citroenvinaigrette

Geschreven door: Rachida Lachhab

Koolsalade met zwart olijven en citroenvinaigrette.

Ingrediënten:

  • ½ witte kool
  • 6-12 zwarte olijvenkoolsalade
  • 3-7 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd en fijngewreven
  • 1-2 el verse, gladde peterselie
  • Zout

 

Bereidingswijze:

  1. - Snijd de kool in vieren.
  2. - Verwijder de buitenste bladeren en snijd de dikke, harde stengelaanzet eruit.
  3. - Leg elk stuk op zijn kant en snijd er lange, dunne repen af tot je bij het harde binnenste komt. Gooi dat weg.
  4. - Snijd de kool zo dun mogelijk.
  5. - Leg de repen in een kom en overgiet ze met kokend water.
  6. - Klop de olijfolie en het citroensap door elkaar.
  7. - Klop er de knoflook en de peterselie door en breng de vinaigrette met zout op smaak.
  8. - Schenk de vinaigrette over de koolsla en hussel deze om totdat het over de salade is verdeeld.
Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.