bannerimage

Sjoemel zorgvuldig

Geschreven door: Astrid Kasbergen
05 februari 2017

bannerimage

Sjoemel zorgvuldig

Geschreven door: Astrid Kasbergen

Astrid solliciteert bij Nederland Slank als dietist, orthomoleculair therapeut i.o. voordat ze kan beginnen volgt ze het programma bij Nederland Slank Astrid solliciteert bij Nederland Slank als dietist, orthomoleculair therapeut i.o. voordat ze kan beginnen volgt ze het programma bij Nederland Slank

Ik merk dat de 8 basisregels echt voor me werken als ik er gewoon stug mee doorga zonder te sjoemelen.

Afgelopen week heb ik meer gesjoemeld door één heel uitgebreid diner, en door ook op andere dagen zoetigheid te nemen bovenop het fruit na afloop van het eten, en dronk ik meer thee en koffie tussen de maaltijden door. Dit verandert al gelijk processen in mijn lijf voel ik aan mijn energieniveau en hongergevoel. Hoe meer gesjoemel, hoe meer ik de verbeteringen sinds de start inlever.
Zo ben ik vrolijker en veerkrachtiger op emotioneel gebied, scherper en meer alert als ik me aan het plan houd. Ook doen externe verleidingen me veel minder en duurt het veel langer voordat ik weer trek krijg.

Meer snoepen is dus meer honger en meer slaap.
Ik herken me erg in het verhaal van onze collega Fleur.
Klik hier voor haar verhaal op youtube.

Mijn doel was om weer ietsje aan te komen tot mijn startgewicht, en dat gaat de goede kant op.

Een aantal nieuwe ideetjes wil ik graag met je delen:

Ik gebruik knolselderij schijven als ‘sandwich’. Die kan je gegrild goed beleggen! Hier met makreelsalade die super simpel is:

Voor 1 hele gerookte makreel (Let goed op het verwijderen van alle graten)
+ Sap van ½ citroen
+ 1 eetlepel mayonaise
+ 1 eetlepel kappertjes
+ Snuf peper en zout
+ In kleine stukjes gesneden en tomaat, komkommer en augurk
+ Voeg evt kruiden toe, zoals koriander, bieslook, basilicum...

 


Ook aubergine is goed sandwich materiaal, hier heb ik een soort tosti hapje van gemaakt met mozzarella, tomaat en pesto.

 

Astrid Kasbergen

Geschreven door: Astrid Kasbergen