jorieke-nederland

Nieuwsbrief: SKINNY jeans slecht voor je gezondheid?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
01 november 2013

 

Skinny jeans

skinny-jeans

Het klinkt misschien gek, 'gezondheidsrisco's door het dragen van een broek', maar de Amerikaanse arts Karen Boyle waarschuwt tegenover ABC-news: "Het te lang dragen van te strakke broeken kan leiden tot blijvende zenuwschade".

Het dragen van skinny jeans en andere te strakke kleding zou 'meralgia paresthetica' kunnen veroorzaken. Dit is een aandoening waarbij je een doof gevoel of pijn in de zijkant van je dijbeen kan krijgen...

Wat is de oplossing? Afvallen! De skinny jeans vult het modebeeld, maar een skinny jeans wil mooi gevormde benen en dat kan!

Rode vruchten beschermen tegen een beroerte

Rode vruchten zijn rijk aan de stof lycopeen. Lycopeen is een antioxidant die ervoor zorgt dat ontstekingen verminderen. Ook voorkomt het bloedstolsels. Door veel groenten en fruit te eten die rijk zijn aan lycopeen stijgt de lycopeenconcentratie in het bloed.

Onderzoek

Twee jaar lang werd het bloed geanalyseerd van een groep Finse mannen en werd vergeleken of er een verband was met het krijgen van een beroerte. Binnen de groep mannen die weinig lycopeen in hun bloed hadden kreeg men twee keer zo vaak te maken met een beroerte.

De onderzoekers concludeerde dat een eetpatroon waarin veel lycopeen wordt genuttigd het risico van een beroerte halveert. De resultaten van dit onderzoek ondersteunen de aanbeveling voldoende groeten en fruit te eten.

Jouni Karppi, Jari A. Laukkanen, Juhani Sivenius, et.al., Serum lycopene decreases the risk of stroke in men a population-based follow-up study, June 6, 2012

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Epigenetica van het endorfine herstel. Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat.