bannerimage

Nieuwsbrief: SKINNY jeans slecht voor je gezondheid?

Geschreven door: admin
01 november 2013

bannerimage

Nieuwsbrief: SKINNY jeans slecht voor je gezondheid?

Geschreven door: admin

 

Skinny jeans

skinny-jeans

Het klinkt misschien gek, 'gezondheidsrisco's door het dragen van een broek', maar de Amerikaanse arts Karen Boyle waarschuwt tegenover ABC-news: "Het te lang dragen van te strakke broeken kan leiden tot blijvende zenuwschade".

Het dragen van skinny jeans en andere te strakke kleding zou 'meralgia paresthetica' kunnen veroorzaken. Dit is een aandoening waarbij je een doof gevoel of pijn in de zijkant van je dijbeen kan krijgen...

Wat is de oplossing? Afvallen! De skinny jeans vult het modebeeld, maar een skinny jeans wil mooi gevormde benen en dat kan!

Rode vruchten beschermen tegen een beroerte

Rode vruchten zijn rijk aan de stof lycopeen. Lycopeen is een antioxidant die ervoor zorgt dat ontstekingen verminderen. Ook voorkomt het bloedstolsels. Door veel groenten en fruit te eten die rijk zijn aan lycopeen stijgt de lycopeenconcentratie in het bloed.

Onderzoek

Twee jaar lang werd het bloed geanalyseerd van een groep Finse mannen en werd vergeleken of er een verband was met het krijgen van een beroerte. Binnen de groep mannen die weinig lycopeen in hun bloed hadden kreeg men twee keer zo vaak te maken met een beroerte.

De onderzoekers concludeerde dat een eetpatroon waarin veel lycopeen wordt genuttigd het risico van een beroerte halveert. De resultaten van dit onderzoek ondersteunen de aanbeveling voldoende groeten en fruit te eten.

Jouni Karppi, Jari A. Laukkanen, Juhani Sivenius, et.al., Serum lycopene decreases the risk of stroke in men a population-based follow-up study, June 6, 2012

admin

Geschreven door: admin

Liesbeth werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.